Pullaati, pullaa, voisilmäpullaa, pullaa, pullapitkoa, pullaa.. =) Kyllä sitä vaan jotakin tuli tänäänkin leivottua. Pulla on niin perusleivonnainen, että suurin osa varmaankin osaa sitä leipoa ilman ohjettakin. Laitan kuitenkin jonkinlaisen ohjeen tähän, mutta mahdollisimman lyhyesti. =)
5dl maitoa
50g hiivaa
1 muna
1,5-2dl sokeria
1rkl kardemummaa
1,5-2tl suolaa
n. 1kg (15-16dl) vehnäjauhoja
150g rasvaa
kananmunaa voiteluun
voisilmäpulliin: voita ja sokeria
pullapitkoihin: raesokeria
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sekaan muna, sokeri, suola ja kardemumma hyvin sekoittaen.
Alusta jauhot taikinaan. Lisää rasva alustuksen loppuvaiheessa. Kohota taikina hyvin ennen leipomista, ainakin kaksinkertaiseksi.
Leivo kohonneesta taikinasta pullia tai pitkoja. Kohota hyvin ennen paistamista.
Paina voisilmäpulliin sormella keskelle kolot. Voitele pullat ja pitkot ennen paistamista kananmunalla. Laita voitelun jälkeen voisilmäpulliin painettuihin koloihin pienet nokareet voita ja ripottele päälle sokeria. Ripottele voideltujen pullapitkojen päälle raesokeria.
Paista voisilmäpullia uunin keskitasossa 225 asteen lämmössä noin 10 minuuttia ja pitkoja uunin alatasossa 200 asteen lämmössä 20-25 minuuttia.
Jäähdytä leivonnaiset leivinliinalla peitettynä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.