Tämä se onkin sitten parasta leipää, mitä olen koskaan syönyt! Rapea kuori ja pehmeä sisus... ;) Jauhoja vaihtelemalla saa leipään aina hieman uutta makua. Suosittelen, kokeilkaa! =)

 

DSCN3304.jpg

DSCN3295.jpg

DSCN3296.jpg

DSCN3297.jpg

 

 

Pataleipä

4dl vehnäjauhoja

3dl sämpyläjauhoja

2tl suolaa

0,5tl kuivahiivaa

3,5dl lämmintä vettä

 

 

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää lämmin vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Älä kuitenkaan vaivaa! Peitä kulho kelmulla sekä leivinliinoilla ja jätä taikina kohoamaan/tekeytymään huoneenlämpöön 12-24 tunniksi.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile siitä leipä. Älä vaivaa! Jätä leipä pöydälle peitettynä kohoamaan vielä puoleksi tunniksi.

Säädä uuni 225 asteeseen ja laita kannellinen pata sinne lämpiämään. Nosta kohonnut leipä tulikuumaan pataan, tee viillot ja ripauta leivän päälle vielä hieman jauhoja. Voit myös halutessasi öljytä padan, ennen kuin laitat leivän sinne. Laita kansi padan päälle ja nosta pata uuniin puoleksi tunniksi. Puolen tunnin jälkeen ota kansi pois padasta ja paista leipää vielä 15 minuutin ajan,

Nosta/kumoa valmis leipä pois padasta.

 

DSCN3299.jpg

DSCN3305.jpg

DSCN3307.jpg

DSCN3309.jpg