Lauantai aamun inspiraation tuloksena tuoksui koti tuoreelle pullalle, vaniljaisille kristallipullille! <3
Vaniljaiset kristallipullat
Pullataikina:
5dl vaniljakastiketta
50g hiivaa
1,5dl sokeria
1tl kardemummaa
1tl suolaa
2tl vaniljasokeria
noin 12dl vehnäjauhoja
100g pehmeää voita
Täyte:
100g pehmeää voita
vaniljakreemiä (suurinpiirtein saman verran kuin voita, mutta määrää voi jokainen vaihdella mieleisekseen)
sokeria ja vaniljasokeria
Pinnalle paiston jälkeen:
100g sulatettua voita
Siro erikoishienoa sokeria
Aloita pullataikinan valmistus lämmittämällä vaniljakastike varovasti kädenlämpöiseksi. Kaada lämmin vaniljakastike kulhoon ja liuota hiivaa sen joukkoon. Lisää kaikki muut ainekset, paitsi osan vehnäjauhoista voit vielä jättää hetkeksi odottamaan. Vaivaa taikinaan hyvä sitko (n.10-15min) ja lisää tarvittaessa jäljelle jääneet vehnäjauhot kahden ensimmäisen vaivaus minuutin aikana, näin taikinaan syntyy tasainen sitko.
Kun taikina on valmis, anna sen levätä hetken aikaa (n. 15min) peitettynä.
Valmista täyte sekoittamalla pehmeä voi ja vaniljakreemi keskenään tasaiseksi massaksi. Mausta tarvittaessa pienellä määrällä sokeria ja vaniljasokeria.
Taikinalevon jälkeen kaulitse taikinasta suorakulmion muotoinen levy, paksuus noin 3-5mm. Levitä täyte levylle niin, että 2/3 osaa levystä peittyy. Taita se osa levystä, jossa ei ole täytettä, ensimmäisenä levyn keskelle. Taita sitten myös toinen osa tämän edellisen taitetun osan päälle niin, että syntyy tavallaan kolme taikina kerrosta. Leikkaa levystä noin 2cm:n paksuisia suikaleita, tee niihin kierteitä pyörittämällä pöytää vasten ja kierrä ne nätisti solmuiksi.
Kohota kristallipullia noin 45 minuuttia. Älä voitele ennen paistoa!
Paista pullia 200 asteessa 10-12 minuutin ajan.
Anna pullien jäähtyä hetken aikaa paiston jälkeen, mutta voitele ne voilla ja kierittele sokerissa kuitenkin niiden ollessa vielä lämpimiä. Näin sokeri kristallisoituu kauniisti pullien pinnalle!
Muistakaa käydä myös facebookissa: https://www.facebook.com/reseptinarakkaus/
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.