Aamupalaksi nämä pehmoiset ihanuudet ovat aivan täydellisiä! Kun taikina saa rauhassa kohota jääkaapissa yön yli, niin siitä tulee paljon ilmavampaa ja pehmoisempaa. Suosittelen, huomenna on taas uusi aamu: ;)

 

 

DSCN4191.jpg

DSCN4193.jpg

DSCN4189.jpg

 

 

Kylmäkohotetut aamiaissämpylät

25g tuorehiivaa

5dl kylmää vettä

2rkl öljyä

1rkl hunajaa

2tl suolaa

n. 12dl vehnäjauhoja

 

Voiteluun kananmunaa ja päälle siemeniä.

 

 

 

Liuota hiivaa veteen ja lisää kaikki muut ainekset. Vaivaa joustavaksi taikinaksi, yleiskoneella noin 10-15 minuuttia. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan kohota ensin huoneenlämmössä noin puolen tunnin ajan.

Siirrä taikina sitten kulhossa, kelmulla peitettynä jääkaappiin. Anna taikinan kohota siellä yön yli eli noin 8-12 tuntia.

Aamulla leivo taikinasta kevyesti jauhotetulla pöydällä 12 pyöreää sämpylää. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle pelleille ja kohota niitä vielä lämpimässä noin 45 minuutin ajan.

Voitele kohonneet sämpylät munalla ja ripottele päälle siemeniä.

Paista sämpylöitä 225 asteessa noin 15 minuutin ajan.

 

 

DSCN4197.jpg

DSCN4204.jpg

DSCN4201.jpg