Croissantit, on ne vaan niin hyviä! Tällä kertaa tein tällaisella ihanalla ohjeella ranskalaisia croissantteja. <3

 

DSCN3999.jpg

 

 

Ranskalaiset croissantit

 

Taikina:

513g vehnäjauhoja

142,5g kylmää vettä

142,5g kylmää täysmaitoa

57g sokeria

14,5 - 28,5g voita

1,5tl hiivaa

2tl suolaa

 

Kaulitsemiseen:

285g voita (temperoitua)

 

 

 

Yhdistä kaikki taikinan aineet keskenään ja vaivaa koneella 3 minuuttia matalalla nopeudella ja sen jälkeen 3 minuuttia keskinopeudella. Taikinan pitää olla kiinteä pallo ja se irtoaa kokonaan kulhon reunoista.

Taputtele taikina jauhotetulle alustalle ja peitä muovilla. Nosta taikina muutamaksi tunniksi tai yön yli kylmään lepäämään.

Kaulitse tämän jälkeen temperoitu voi taikinan sisään kaulauksilla 3×3. Eli kaulaa taikina kolme kertaa, taittamalla se kolmeen osaan. Anna taikinan levätä kaulauksien välissä ja viimeisen kaulauksen jälkeen jääkaapissa noin vartin verran.

Auki kaulaa taikina noin 3mm:n paksuiseksi. Leikkaa siitä kolmioita ja tee paksumpaan päähän viilto. Rullaa croissantit paksummasta päästä aloittaen, ensin viiltoa auki venyttäen croissanteiksi.

Kohota croissantteja noin tunnin ajan ja voitele kohonneet croissantit munalla.

Paista croissantteja 200 - 225 asteessa 15-20 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita ja tuntuvat kypsiltä. Paisto aika vaihtelee uunista riippuen.

 

DSCN3997.jpg

DSCN4001.jpg