Juhannuksena meillä herkuteltiin ihanampaakin ihanammalla raparperijuustokakulla. Idean sain Annin Uunissa blogista:http://www.anninuunissa.fi/2016/05/paistettu-raparperijuustokakku-gl.html

Tämä kakku vie kyllä kielen mennessään, niin hyvvee on. Varsinkin mantelipohja paahtuu ihanasti paiston aikana ja on täydellinen makupari raikkaan kirpakalle täytteelle.

 

 

 

DSCN4437%20%281%29.jpg

 

 

 

Raparperijuustokakku

 

Pohja:

2dl mantelijauhetta

2rkl sokeria

40g voita

 

Raparperikompotti:

450g raparperiä

3dl sokeria

1,5tl vaniljasokeria

1 vaniljatanko

3rkl sitruunamehua

 

Täyte:

600g maustamatonta tuorejuustoa

2dl sokeria

1tl vaniljasokeria

1 vaniljatanko

2rkl maizenaa

3 munaa

1 keltuainen

150g ranskankermaa (creme fraiche)

1rkl sitruunamehua

 

 

 

 

Pingota ensin leivinpaperi 18cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja reunusta myös vuoan reunat leivinpaperisuikaleella. Näin saat kakun helposti irti vuoasta.

Keitä ensin raparperikompotti. Mittaa raparperit ja muut kompotin aineet kattilaan (vaniljatangosta siemenet ja tangonkin voi laittaa mukaan kiehumaan, kunhan muistaa ottaa sen sitten pois). Anna hautua matalalla lämmöllä hillomaiseksi (saa jäädä hieman löysemmäksi kuin hillo).

Valmista pohja sulattamalla voi ja sekoittamalla sen joukkoon mantelijauheen sekä sokerin. Painele pohja tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan.

Aloita täytteen valmistaminen vatkaamalla tuorejuusto, sokerit, vanilja, ja maissijauhot keskenään. Lisää munat ja yksi keltuainen yksitellen vatkaten massan joukkoon. Lisää sitten ranskankerma ja sitruunamehu, vatkaa vielä hetken aikaa. Kaada puolet täytteestä mantelipohjan päälle. Lusikoi raparperikompottia täytteen päälle ja vetele veitsellä viiltoja massan pintaan, jotta kompotti muodostaa "pyörteitä" massan pintaan. Lisää sitten loput juustomassasta ja toista kompotin lisäys samalla tavalla. Jätä kuitenkin osa kompotista valmiin juustokakun kanssa syötäväksi!

Paista kakkua 160 asteessa, uunin keskitasossa noin 1,5 tuntia. Avaa sitten uunin luukku ja anna kakun olla uunissa jälkilämmöllä vielä noin tunnin ajan. Jäähdytä kakku ja nosta sitten jääkaappiin ainakin muutamaksi tunniksi tekeytymään. Kakku on parasta vasta seuraavana päivänä!

 

 

 

DSCN4435.jpg

DSCN4439.jpg