IMG_1069-normal-normal.jpg

IMG_1076-normal-normal.jpg

IMG_1079-normal-normal.jpg

Sämpylöitä, juustosämpylöitä leivoin tänään. Oli jäänyt puuroa yli, niin käytin sitä pohjana näille sämpylöille. Puuroon leivotuista sämpylöistä tulee aivan mahtavan ihania ja pehmeitä!! En ossaa nyt sanoa ainesosien tarkkoja määriä, koska lisäsin kaikkea ihan käsivaralla ja lopetin, kun taikina näytti, tuntui ja maistui hyvältä. Listaan kuitenkin tähän alle, että mitä aineksia käytin.. Määrät jätän tällä kertaa ihan suosiolla pois. Jokainen kyllä tietää ja osaa itse arvioida milloin taikina on hyvää!! =)


puuroa

kermaa ja maitoa

voita

suolaa

sokeria

kuivahiivaa

vehnäjauhoja

raastettua juustoa


Lämmitin puuron lisäten siihen kermaa ja maitoa. Sulatin puuron sekaan myös jonkin verran voita (silloin taikinaan ei tarvitse myöhemmässä vaiheessa lisätä esim. öljyä).  Suolan ja hieman sokeria lisäsin tässä vaiheessa.

Sekoitin kuivahiivan pieneen määrään jauhoja ja lisäsin puuron joukkoon. Lisäsin heti myös loput jauhot käsin alustaen. Viimeiseksi sekoitin taikinan joukkoon raastetun juuston.

Annoin taikinan kohota reilusti ja leivoin sen jälkeen kohonneesta taikinasta sämpylöitä. Sämpylöiden annoin myös vielä kohota ennen paistamista. Paistoin kohonneita sämpylöitä 225 asteen lämmössä noin 12-15 minuuttia.

IMG_1085-normal-normal.jpg

IMG_1068-normal-normal.jpg

IMG_1081-normal-normal.jpg

IMG_1089-normal-normal.jpg