Pitkästä aikaa leivoin tämmöistä minttusuklaa-tiikerikakkua. Joskus leivoin tätä hyvinkin usein, mutta sitten tuli pitkä tauko. Tämä on aivan ihana kakku ja vaihtelua normaalille tiikerikakulle!

IMG_0580-normal-normal.jpg

IMG_0576-normal-normal.jpg

IMG_0588-normal-normal.jpg

250g voita

2,5dl sokeria

3 kananmunaa

1dl ruokakermaa

4dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

2tl vaniljasokeria

5 pätkistä

3rkl tummaa kaakaojauhetta


Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää 0,75dl ruokakermaa sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Ota kolmasosa taikinasta toiseen kulhoon. Laita pätkikset  ja 0,25dl ruokakermaa pieneen pinnoitettuun kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Lisää kaakaojauhe ja sekoita suklaaseos taikinaan.

Laita puolet vaaleasta taikinasta voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Levitä päälle suklaalla maustettu taikina ja peitä se lopulla vaalealla taikinalla.

Paista kakkua 175 asteen uuninlämmössä noin tunti. Anna kakun jäähtyä hetken aikaa vuoassa ja kumoa kakku tarjolle.

IMG_0586-normal-normal.jpg

IMG_0591-normal-normal.jpg

IMG_0596-normal-normal.jpg

IMG_0608-normal-normal.jpg

IMG_0601-normal-normal.jpg