Pitkästä aikaa leivoin tämmöistä minttusuklaa-tiikerikakkua. Joskus leivoin tätä hyvinkin usein, mutta sitten tuli pitkä tauko. Tämä on aivan ihana kakku ja vaihtelua normaalille tiikerikakulle!
250g voita
2,5dl sokeria
3 kananmunaa
1dl vispikermaa
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
5 pätkistä
3rkl tummaa kaakaojauhetta
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää 0,75dl ruokakermaa sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Ota kolmasosa taikinasta toiseen kulhoon. Laita pätkikset ja 0,25dl vispikermaa pieneen pinnoitettuun kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Lisää kaakaojauhe ja sekoita suklaaseos taikinaan.
Laita puolet vaaleasta taikinasta voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Levitä päälle suklaalla maustettu taikina ja peitä se lopulla vaalealla taikinalla.
Paista kakkua 175 asteen uuninlämmössä noin tunti. Anna kakun jäähtyä hetken aikaa vuoassa ja kumoa kakku tarjolle.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.