Jotakin pientä suolaista tällä kertaa! =)

 

DSCN2385.jpg

DSCN2386.jpg

DSCN2387.jpg

DSCN2388.jpg

 

Rahkavoitaikina

250g voita

4dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

250g maitorahkaa

 

Paloittele voi kulhoon. Nypi joukkoon vehnäjauho ja leivinjauhe. Lisää viimeisenä joukkoon rahka ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina levyksi jonkun leivinpaperilla vuoratun alustan päälle. Anna levätä jääkaapissa ainakin 3 tunnin ajan.

 

 

Jauhelihatäyte

250g jauhelihaa

1 sipuli

öljyä paistamiseen

2rkl ranskankermaa

2tl soijakastiketta

suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan

2 keitettyä kananmunaa

 

Voiteluun:

kananmunaa

 

Kuori ja hienonna sipuli, ruskista se jauhelihan kanssa öljyssä. Lisää ranskankerma ja mausteet, kuumenna seosta vielä hetken ajan samalla sekoitellen. Anna seoksen jäähtyä! Hienonna keitetyt kananmunat ja sekoita jäähtyneen täytteen joukkoon.

Kauli jääkaapissa levännyt taikina 3-4mm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä pyöreällä muotilla tai tarpeeksi isolla juomalasilla pyöreitä pohjia. Kaulitse tarvittaessa pohjia vielä hieman. Laita noin ruokalusikallinen täytettä jokaiselle pohjalle. Kastele vedellä hieman pohjan reunoja ja käännä pasteija kiinni. Painele reunat tiukasti sormin tai haarukalla kiinni.

Voitele pasteijat kananmunalla ja pistele niiden pinta haarukalla.

Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia.

 

DSCN2389.jpg

DSCN2392.jpg

DSCN2393.jpg

DSCN2394.jpg

DSCN2398.jpg