Jotakin pientä suolaista tällä kertaa! =)
Rahkavoitaikina
250g voita
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
250g maitorahkaa
Paloittele voi kulhoon. Nypi joukkoon vehnäjauho ja leivinjauhe. Lisää viimeisenä joukkoon rahka ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina levyksi jonkun leivinpaperilla vuoratun alustan päälle. Anna levätä jääkaapissa ainakin 3 tunnin ajan.
Jauhelihatäyte
250g jauhelihaa
1 sipuli
öljyä paistamiseen
2rkl ranskankermaa
2tl soijakastiketta
suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
2 keitettyä kananmunaa
Voiteluun:
kananmunaa
Kuori ja hienonna sipuli, ruskista se jauhelihan kanssa öljyssä. Lisää ranskankerma ja mausteet, kuumenna seosta vielä hetken ajan samalla sekoitellen. Anna seoksen jäähtyä! Hienonna keitetyt kananmunat ja sekoita jäähtyneen täytteen joukkoon.
Kauli jääkaapissa levännyt taikina 3-4mm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä pyöreällä muotilla tai tarpeeksi isolla juomalasilla pyöreitä pohjia. Kaulitse tarvittaessa pohjia vielä hieman. Laita noin ruokalusikallinen täytettä jokaiselle pohjalle. Kastele vedellä hieman pohjan reunoja ja käännä pasteija kiinni. Painele reunat tiukasti sormin tai haarukalla kiinni.
Voitele pasteijat kananmunalla ja pistele niiden pinta haarukalla.
Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.