Lämpimiä terveisiä täältä Pohjois-Savosta kaikille lukijoille! Kesän aikana on tullut nautittua monenlaisista herkuista ja yksi niistä on ollut lakkajuustokakku. Lakka on aivan ihana marja ja jostain syystä juustokakku on jäänyt tästä marjasta tekemättä. Mutta nyt on sekin asia korjattu ja voin sanoa, että tästä kakusta tuli yksi lempi juustokakuistani. Ehdottomasti teen uudelleen.
Lakkajuustokakku
Pohja
200g Domino -keksejä
80g sulatettua voita
Täyte
2dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
250g maitorahkaa
1dl sokeria
2rkl vaniljasokeria
6 liivatelehteä + maitoa, vettä tai lakkamehua liuotukseen
lakkahilloa marmorointiin
Kiille
3dl lakkahilloa
1,5dl vettä
2,5dl hyytelösokeria
Murskaa keksit hienoksi muruksi monitoimikoneessa ja sekoita keksimuru sulatettuun voihin. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksiseos vuokaan tasaiseksi kerrokseksi.
Vatkaa täytettä varten kerma kuohkeaksi, ilmavaksi vaahdoksi. Nosta kermavaahto jääkaappiin odottamaan. Sekoita tuorejuusto, maitorahka ja sokerit keskenään tasaiseksi massaksi.
Liuota kylmässä vedessä pehmenneet liivatteet pieneen määrään kuumennettua nestettä. Jäähdytä kuumaa liivateseosta hieman ja kaada se sitten ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen tuorejuusto-rahkamassan joukkoon. Kääntele täytemassan joukkoon myös kermavaahto. Kun täytemassa on tasaista, kaada siitä puolet kakkuvuokaan keksipohjan päälle. Tiputtele lakkahilloa pieniksi kasoiksi sinne tänne ja vetele se sitten veitsellä marmori -kuvioksi. Kaada sitten loput täytemassasta vuokaan ja toista lakkahillolla marmorointi. Anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin 3-4 tuntia ennen kiilteen lisäämistä.
Mittaa kaikki kiilteen aineet kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja jäähdytä haaleaksi. Kaada haalea kiileeseos kakun päälle varovasti lusikan kautta ja nosta kakku vielä hetkeksi kylmään tekeytymään, jotta kiille jähmettyy kunnolla.
Koristele kakku haluamallasi tavalla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.