Tuoksuja jo menneeltä kesältä tämän ihanan punaherukkapiiraan myötä näihin syksyn pimeneviin iltoihin. Piirakassa yhdistyy täydellisesti punaherukoiden pirskahteleva kirpeys ja rahkan samettimainen pehmeys. Vanilja puolestaan tasapainottaa makuja. Toivottavasti sinulta jäi punaherukoita kesältä pakastimeen! ;)
Punaherukkapiiras
Pohja
150g pehmeää voita
0,75dl sokeria
0,5tl leivinjauhetta
3,75 - 4dl vehnäjauhoja
1 muna
Täyte
500g maitorahkaa
2 munaa
1dl sokeria
vaniljasokeria oman maun mukaan
punaherukoita
Nypi pehmeä voi ja kaikki kuivat aineet keskenään murumaiseksi seokseksi. Sekoita nopeasti muna käsin taikinan joukkoon. Muotoile taikinasta pallo, kelmuta se ja nosta jääkaappiin vetäytymään noin puolen tunnin ajaksi.
Kaulitse tai painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaiseksi kerrokseksi.
Ripottele punaherukat pohjataikinan päälle.
Sekoita rahka, munat ja sokerit keskenään tasaiseksi seokseksi. Levitä rahkaseos punaherukoiden päälle piirakkavuokaan.
Paista piirasta 200 asteessa noin puolen tunnin ajan tai kunnes rahkatäyte on hyytynyt kunnolla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.