No nyt on jotakin erilaista, mutta erittäin hyvvee! Aluksi vähän epäilin, että miltähän tämä piirakka mahtaa maistua, koska onhan olut sellainen raaka-aine, jota harvemmin leivonnassa käytetään. Epäilyt kuitenkin hävisivät kuin tuhka tuuleen, kun upotin hampaani piirakkaan, nams! Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! =)
Pohja:
2 kananmunaa
1 tölkki (33cl) olutta
0,5tl suolaa
4dl vehnäjauhoja
Täyte:
400g jauhelihaa
1rkl oreganoa (kuivattua)
1tl mustapippuria
70g tomaattipyrettä
200g kermaviiliä
1 pussi (n.64g) sipulikeittoaineksia
n. 150g Emmental juustoraastetta
Valmista pohjataikina rikkomalla ensin kananmunien rakenne vispilällä, lisää sitten joukkoon olut ja suola. Sekoita viimeisenä joukkoon vehnäjauhot. Sekoita kunnes taikina on tasaista ja kiiltävää. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille.
Valmista täyte. Ruskista ensin jauheliha. Lisää ruskistuneen jauhelihan joukkoon mausteet ja sen jälkeen kaikki loput raaka-aineet, paitsi juustoraastetta. Sekoita. Lusikoi täyte pohja taikinan päälle suurehkoina "klöntteinä". Ripottele lopuksi pinnalle juustoraaste.
Paista piirakkaa 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.