Sunnuntaina herkuteltiin. Jääkaapista löytyi markkinoilta lauantaina ostamaamme kylmäsavuhirvimeetvurstia, joten mikäs sen paremmin sopisi pizzaan kuin se! ;)
Kinkku-kylmäsavuhirvimeetvursti-ananaspizza
Pizzapohja:
2dl kädenlämpöistä vettä
1/4 pakettia tuorehiivaa
0,5tl suolaa
2rkl öljyä
noin 5dl vehnäjauhoja
Täytteet:
tomaattipyreetä tai jotakin muuta vastaavaa
pizzamaustetta/oreganoa
mozzarellajuustoa
kinkkusuikaletta tai -kuutiota
kylmäsavuhirvimeetvurstia
ananasta
päälle tuoretta basilikaa
Valmista pohja liuottamalla hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita muut aineet joukkoon. Jauhoja kannatta lisätä vähitellen. Alusta tasaiseksi taikinaksi. Tästä taikina määrästä tulee kaksi pyöreää pizzaa.
Jaa siis taikina kahteen osaan ja pyörittele osat palloiksi. Kaulitse pallot ohuiksi, pyöreiksi pizzapohjiksi. Itse olen tarkoituksella vähentänyt hiivan määrää, jotta pohja jäisi mahdollisimman ohueksi eli kohoaisi mahdollisimman vähän. Mutta, jotta pohjassa kuitenkin olisi jonkinlaista kantavuutta.
Nosta pohjat varovasti leivinpaperin päälle pellille ja levitä täytteet pizzan päälle.
Paista 250 asteessa 10-15 minuuttia. Herkuttele!
Reseptinä rakkaus facebookissa: http://www.facebook.com/reseptinarakkaus
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.