Sunnuntaina herkuteltiin. Jääkaapista löytyi markkinoilta lauantaina ostamaamme kylmäsavuhirvimeetvurstia, joten mikäs sen paremmin sopisi pizzaan kuin se! ;)

 

DSCN2624.jpg

DSCN2622.jpg

 

 

Kinkku-kylmäsavuhirvimeetvursti-ananaspizza

 

Pizzapohja:

2dl kädenlämpöistä vettä

1/4 pakettia tuorehiivaa

0,5tl suolaa

2rkl öljyä

noin 5dl vehnäjauhoja

 

Täytteet:

tomaattipyreetä tai jotakin muuta vastaavaa

pizzamaustetta/oreganoa

mozzarellajuustoa

kinkkusuikaletta tai -kuutiota

kylmäsavuhirvimeetvurstia

ananasta

päälle tuoretta basilikaa

 

 

Valmista pohja liuottamalla hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita muut aineet joukkoon. Jauhoja kannatta lisätä vähitellen. Alusta tasaiseksi taikinaksi. Tästä taikina määrästä tulee kaksi pyöreää pizzaa. 

Jaa siis taikina kahteen osaan ja pyörittele osat palloiksi. Kaulitse pallot ohuiksi, pyöreiksi pizzapohjiksi. Itse olen tarkoituksella vähentänyt hiivan määrää, jotta pohja jäisi mahdollisimman ohueksi eli kohoaisi mahdollisimman vähän. Mutta, jotta pohjassa kuitenkin olisi jonkinlaista kantavuutta.

Nosta pohjat varovasti leivinpaperin päälle pellille ja levitä täytteet pizzan päälle.

Paista 250 asteessa 10-15 minuuttia. Herkuttele!

 

DSCN2620.jpg

DSCN2619.jpg

 

Reseptinä rakkaus facebookissa:  http://www.facebook.com/reseptinarakkaus