Tämän kyseisen kakun tein rakkaalle veljelleni synttärikakuksi. <3 Ja kylläpä mokkapalat maistuvat myös kakun muodossa aivan yhtä hyvälle ellei jopa paremmalle.
Mokkapalakakku
Pohja
4 munaa
2dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
3,5dl vehnäjauhoja
1dl tummaa kaakaojauhetta
1,5tl leivinjauhetta
150g voita sulatettuna
1,5dl maitoa tai vispikermaa
Täyte ja kuorrutus
6dl tomusokeria
3rkl tummaa kaakaojauhetta
3tl vaniljasokeria
75g voita sulatettuna
6rkl vahvaa kahvia
Vatkaa munat ja sokeri keskenään vaaleksi, pysyväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulata voi. Sekoita kuivia aineita, voisulaa ja maitoa vuorotellen muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti käännellen. Kun taikinan on ihanan tasaista, niin kaada se joko kokonaan voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 30-45 minuuttia tai paista taikina kolmessa osassa levy kerrallaan (yksi levy noin 15min/175 asteessa).
Valmista täyte ja kuorrutus sekoittamalla kaikki aineet keskenään tasaiseksi seokseksi. Kokoa kakku, kostuta halutessasi kahvilla. Kostuttaminen ei kuitenkaan ole välttämätöntä, koska mokkapala pohja on muutenkin mehevää.
Koristele haluamallasi tavalla!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.