Huomenna rakkaalla miehelläni on 30-vuotis synttärit, joten kakku tuli tietysti pyöräytettyä. Tällä kertaa Aku Ankka kakku. Oikein hyvvee synttäriä rakas, jo vähän etukäteen!! <3 <3
Kakkupohja
8 munaa
3dl Siro erikoishienoa sokeria
3dl vehnäjauhoja
reilu 1dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
sinistä elintarvikeväriä
Vatkaa munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Lisää viimeisenä taikinan joukkoon haluamasi määrä elintarvikeväriä, sekoita tasaisesti joukkoon.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 30-45 minuuttia.
Anna jäähtyä hetken vuoassa uunista ottamisen jälkeen ja kumoa sitten leivinpaperin päälle. Kun kakkupohja on kokonaan jäähtynyt, niin kelmuta se hyvin ja laita jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää. Kakkupohja on siis hyvä tehdä edellisenä päivänä valmiiksi!
Kostutus
vettä + hieman sokeria
Täytteet
Lakkamousse
1prk (2,5dl) Flora kuohua
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl lakkahilloa
sokeria ja vaniljasokeria oman maun mukaan
2 liivatelehteä
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma tuhdiksi vaahdoksi. Lisää kermavaahdon joukkoon tuorejuusto, lakkahillo ja sokerit. Sekoita tasaiseksi. Liuota liivatteet pieneen määrään kiehuvaa vettä ja lisää täytteen joukkoon.
Suklaamousse
63g maustamatonta tuorejuustoa
38g tummaa suklaata
1,5dl kermaa (Flora kuohu)
0,4dl tomusokeria
vaniljasokeria oman maun mukaan
rouhittua suklaata
Vatkaa kerma tuhdiksi vaahdoksi, lisää tomusokeri kermavaahdon joukkoon. Sulata suklaa ja vatkaa tuorejuusto sen joukkoon sähkövatkaimella. Lisää kermavaahto vähitellen suklaa-tuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää viimeisenä sekaan rouhittu suklaa. Sekoita mousse tasaiseksi.
Sokerikreemi
n. 190g voita
1,5tl vanijasokeria
375g (6dl) tomusokeria
1,5rkl kylmää vettä
sinistä elintarvikeväriä
Pehmennä voi sähkövatkaimella ja lisää joukkoon vaniljasokeri. Lisää tomusokeri voin joukkoon pienissä erissä koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi kylmä vesi ja vatkaa vielä hetken aikaa. Värjää kreemi siniseksi elintarvikevärillä, jotta se ei erotu niin hyvin marsipaanin alta.
Kuorrutus
2-3pkt sinistä marsipaania
Koristeet
marsipaanista
Kokoa kakku kakkuvuokaan, mutta jätä vuoan pohja kokonaan pois! Ja laita vuoka esim leivinpaperilla vuoratun leikkuulaudan tai tarjottimen päälle.
Leikkaa kakkupohja neljään osaan, niin että täytettä tulee kolme väliä. Valmista kostutusvesi. Aseta ensimmäinen kakkulevy vuoan pohjalle ja kostuta se. Levitä puolet lakkamoussesta kakkulevyn päälle ja aseta seuraava kakkulevy päälle, kostuta ja levitä päälle kaikki suklaamousse. Laita taas kakkulevy suklaamoussen päälle, kostuta ja lisää viimeiseen väliin loppu lakkamousse. Laita vielä viimeinen kakkulevy lakkamoussen päälle ja kostuta. Näin kakkuun tulee kaksi väliä lakkaa ja yksi suklaata. Laita kakku jääkaappiin ainakin 3-4 tunniksi, jotta mousset kerkiää hyytyä kunnolla.
Irrota kakku vuoasta palettiveistä tai jotakin vastaavaa apuna käyttäen. Levitä sokerikreemiä tasainen, ohuehko kerros koko kakun pinnalle. Nosta hetkeksi jääkaappiin.
Kaulitse marsipaani noin 2-3mm:n paksuiseksi levyksi ja nosta koristelumaton päälle ja tee kuviot marsipaaniin kaulitsemalla muutaman kerran levyn päälle. Nosta kaulimen avulla kakun päälle, painele kevyesti kakkuun kiinni, leikkaa ylimääräinen marsipaani kakun reunoilta pois. Pyörittele yli jääneestä marsipaanista/sokerimassasta pieniä palloja kakun reunoille.
Asettele koristeet kakun pinnalle käyttäen elintarvikeliimaa apuna. Koristeet kannattaa tehdä hyvissä ajoin huoneen lämpöön kuivumaan!
Ja kakku sisältä:
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.