Huomenna rakkaalla miehelläni on 30-vuotis synttärit, joten kakku tuli tietysti pyöräytettyä. Tällä kertaa Aku Ankka kakku. Oikein hyvvee synttäriä rakas, jo vähän etukäteen!! <3 <3

 

DSCN2572.jpg

DSCN2570.jpg

DSCN2573.jpg

 

Kakkupohja

8 munaa

3dl Siro erikoishienoa sokeria

3dl vehnäjauhoja

reilu 1dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta 

sinistä elintarvikeväriä

 

Vatkaa munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Lisää viimeisenä taikinan joukkoon haluamasi määrä elintarvikeväriä, sekoita tasaisesti joukkoon.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 30-45 minuuttia.

Anna jäähtyä hetken vuoassa uunista ottamisen jälkeen ja kumoa sitten leivinpaperin päälle. Kun kakkupohja on kokonaan jäähtynyt, niin kelmuta se hyvin ja laita jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää. Kakkupohja on siis hyvä tehdä edellisenä päivänä valmiiksi!

 

 

Kostutus

vettä + hieman sokeria

 

 

Täytteet

Lakkamousse

1prk (2,5dl) Flora kuohua

200g maustamatonta tuorejuustoa

2dl lakkahilloa

sokeria ja vaniljasokeria oman maun mukaan

2 liivatelehteä

 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma tuhdiksi vaahdoksi. Lisää kermavaahdon joukkoon tuorejuusto, lakkahillo ja sokerit. Sekoita tasaiseksi. Liuota liivatteet pieneen määrään kiehuvaa vettä ja lisää täytteen joukkoon.

 

 

Suklaamousse

63g maustamatonta tuorejuustoa

38g tummaa suklaata

1,5dl kermaa (Flora kuohu)

0,4dl tomusokeria

vaniljasokeria oman maun mukaan

rouhittua suklaata

 

Vatkaa kerma tuhdiksi vaahdoksi, lisää tomusokeri kermavaahdon joukkoon. Sulata suklaa ja vatkaa tuorejuusto sen joukkoon sähkövatkaimella. Lisää kermavaahto vähitellen suklaa-tuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää viimeisenä sekaan rouhittu suklaa. Sekoita mousse tasaiseksi.

 

 

Sokerikreemi

n. 190g voita

1,5tl vanijasokeria

375g (6dl) tomusokeria

1,5rkl kylmää vettä

sinistä elintarvikeväriä

 

Pehmennä voi sähkövatkaimella ja lisää joukkoon vaniljasokeri. Lisää tomusokeri voin joukkoon pienissä erissä koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi kylmä vesi ja vatkaa vielä hetken aikaa. Värjää kreemi siniseksi elintarvikevärillä, jotta se ei erotu niin hyvin marsipaanin alta.

 

 

Kuorrutus

2-3pkt sinistä marsipaania

 

 

Koristeet

marsipaanista

 

 

 

Kokoa kakku kakkuvuokaan, mutta jätä vuoan pohja kokonaan pois! Ja laita vuoka esim leivinpaperilla vuoratun leikkuulaudan tai tarjottimen päälle.

Leikkaa kakkupohja neljään osaan, niin että täytettä tulee kolme väliä. Valmista kostutusvesi. Aseta ensimmäinen kakkulevy vuoan pohjalle ja kostuta se. Levitä puolet lakkamoussesta kakkulevyn päälle ja aseta seuraava kakkulevy päälle, kostuta ja levitä päälle kaikki suklaamousse. Laita taas kakkulevy suklaamoussen päälle, kostuta ja lisää viimeiseen väliin loppu lakkamousse. Laita vielä viimeinen kakkulevy lakkamoussen päälle ja kostuta. Näin kakkuun tulee kaksi väliä lakkaa ja yksi suklaata. Laita kakku jääkaappiin ainakin 3-4 tunniksi, jotta mousset kerkiää hyytyä kunnolla.

Irrota kakku vuoasta palettiveistä tai jotakin vastaavaa apuna käyttäen. Levitä sokerikreemiä tasainen, ohuehko kerros koko kakun pinnalle. Nosta hetkeksi jääkaappiin.

Kaulitse marsipaani noin 2-3mm:n paksuiseksi levyksi ja nosta koristelumaton päälle ja tee kuviot marsipaaniin kaulitsemalla muutaman kerran levyn päälle. Nosta kaulimen avulla kakun päälle, painele kevyesti kakkuun kiinni, leikkaa ylimääräinen marsipaani kakun reunoilta pois. Pyörittele yli jääneestä marsipaanista/sokerimassasta pieniä palloja kakun reunoille.

Asettele koristeet kakun pinnalle käyttäen elintarvikeliimaa apuna. Koristeet kannattaa tehdä hyvissä ajoin huoneen lämpöön kuivumaan!

 

DSCN2574.jpg

DSCN2575.jpg

DSCN2576.jpg

DSCN2577.jpg

 

 

Ja kakku sisältä:

DSCN2583.jpg

DSCN2579.jpg

DSCN2580.jpg

DSCN2582.jpg