Rakkalle synttärikakku! <3 Tänä vuonna mentiin olut -teemalla kakun ulkonäön suhteen ja sisällä on toiveiden mukaisesti mansikka- ja suklaamousset. 

 

DSCN4810.jpg

 

Tuoppikakku

 

Kakkupohjat (kaksi kertaa kolmen munan pohja 18cm:n vuokaan)

3 munaa

1,2dl sokeria (erikoishienoa)

1,2dl vehnäjauhoja

0,5dl perunajauhoja

0,75tl leivinjauhetta

 

Vatkaa munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahdon joukkoon varovasti käännellen. Kaada valmis taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (18cm) ja paista pohjaa 175 asteessa noin puolen tunnin ajan.

Kumoa valmis pohja jäähtymään.

Valmista myös toinen kakkupohja samalla tavalla.

 

 

Kostutus

vaniljavesi

 

 

Mansikkamousse

2,5dl kermaa

200g maustamatonta tuorejuustoa

2dl mansikkahilloa

4 liivatelehteä + hieman nestettä liivatteiden sulattamiseen

sokeria ja vaniljasokeria tarvittaessa

 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita vatkaimella tuorejuusto ja mansikkhillo keskenään. Liuota liivatteet kuumaan nesteeseen ja jäädytä seos haaleaksi. Lisää jäähtynyt liivateseos mansikka-tuorejuustoseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se viimeisenä käännellen massan joukkoon. Mausta tarvittaessa sokerilla ja vaniljasokerilla. Mansikkahillo tuo kuitenkin jo itsessään tähän mousseen makeutta, joten sokereilla maustaminen ei ole välttämätöntä.

 

 

Suklaamousse

150g tummaa suklaata

2dl kermaa

200g maustamatonta tuorejuustoa

2rkl tomusokeria

1tl vaniljasokeria

3 liivatetta + 3rkl nestettä liivatteiden sulattamiseen

 

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sulata suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa. Lisää haalea suklaa tuorejuuston joukkoon vatkaimella. Mausta suklaa-tuorejuustoseos sokereilla. Liuota liivatteet nesteeseen ja jäähdytä seos haaleaksi. Lisää jäähtynyt liivateseos koko ajan vatkaten suklaa-tuorejuustoseoksen joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele se lopuksi moussen joukkoon. Sekoita moussemassa tasaiseksi.

 

 

Kakun ja massan väliin kermavaahto ja vaniljakreemijauhe seos.

Ruskeaa suklaa-sokerimassaa ja mustaa massaa kahvaan sekä tuopin ymäri tuleviin nauhoihin.

 

 

Kuumamarenki (oluen vaahdoksi kakun päälle)

120g valkuaisia

20g sokeria (erikoishienoa)

 

Vatkaa valkuaiset ja sokeri marengiksi.

 

220g sokeria (erikoishienoa)

70g vettä

 

Keitä sokeri ja vesi noin 124 asteeseen. Mittaa lämpötila elintarvikekäyttöön tarkoitetulla lämpömittarilla.

Kaada kuuma sokerivesi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Vatkaa marenkia niin kauan keskinopeudella, että se on kokonaan jäähtynyt. Siirrä valmis kuumamarenki pursotuspussiin odottamaan.

 

DSCN4819.jpg

 

Aloita kakun kokoaminen. Leikkaa ensin molemmat kakku pohjat kolmeen osaan. Tähän kakkuun tarvitaan viisi kakkulevyä eli yksi kakkulevy jää yli.

Vuoraa 18cm:n vuoka leivinpapereilla sekä pohjasta että reunoilta. Reunaleivinpaperit saavat olla aika korkeat, koska kakku kasataan osittain niiden varaan.

Aseta ensimmäinen kakkulevy vuoan pohjalle ja kostuta se vaniljavedellä. Levitä puolet suklaamoussesta pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi ja laita toinen kakkulevy moussen päälle. Kostuta toinen kakkulevy ja levitä sen päälle puolet mansikkamoussesta tasaiseksi kerrokseksi. Jatka samalla tavalla kakun kokoamista niin, että kakkuun tulee kaksi täyteväliä suklaamoussea sekä kaksi täyteväliä mansikkamoussea.

Kun kakun kokoaminen on valmis, niin nosta se jääkaappiin hyytymään yön yli.

Seuraavana päivänä irrota kakku vuoasta ja leivinpapereista. Kuorruta kakku ohuelti kermavaahto-vaniljakreemiseoksella.

Kaulitse suklaa-sokerimassa noin 0,3mm:n paksuiseksi ja leikkaa siitä kakun ympäryksen kokoinen palanen. Kierrä massa kakun ympärille tasaisesti silitellen. Painele paletilla massaan viivoja. Tee kakun ympärille mustat nauhat ja kiinnitä jo valmiiksi tehty kahva kakkuun.

Pursota kuumamarenki kakun päälle niin, että se näyttää tuopista kuohuvalta oluelta.

Sulata sokeria ja tee siitä olut tölkkissä kiinni oleva olut "vana". Anna sokerin jähmettyä ja kiinnitä sitten olut tölkki ja "olut" painamalla kakkuun.

 

 

Paljon onnea rakas vielä tätäkin kautta! <3