Elikkäs puolukkaherkkuja lisää. Puolukkahilloa, nam nam. Itse tehty puolukkahillo kyllä voittaa kaupan valmis hillot sata-nolla. =)
2kg puolukoita
1kg hillosokeria
Laita siivotut, huuhdellut ja valutetut marjat kattilaan ja lisää 1dl vettä sekaan. Kuumenna puolukoita ja vettä, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää sitten hillosokeri vähitellen, varovasti sekoittaen. Vähennä lämpöä, kun seos alkaa kiehua. Keitä hilloa noin 15 minuutin ajan, välillä sekoittaen.
Jäähdytä noin puoli tuntia, muutaman kerran sekoittaen ja kunnes rakenne alkaa kiinteytymään eivätkä marjat nouse enää pintaan. Kuori tarvittaessa vaahto pinnalta pois.
Annostele hillo pestyihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä viileässä.
Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.