Ihanaa, tuoretta rieskaa!! Toisissa on täytteenä voisulaa, juustoa ja ruohosipulia ja toisissa pelkkää voisulaa. Mmm, ilta meneekin sitten rieskan tuoksuisissa tunnelmissa.. =)
0,5l piimää
0,5l vettä
n. 100-150g hiivaa
1rkl suolaa
1rkl sokeria
n. 1 dl rasvaa
jauhoja (esim. vehnäjauhoja, ohrajauhoja, sämpyläjauhoja jne. )
Täyte:
voisulaa
juustoraastetta
ruohosipulia
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola ja sokeri. Seuraavaksi aloita lisäämään jauhoja ja lisää jossain vaiheessa rasva. Lisää vielä jauhoja sen verran, että taikina on sopivan kiinteää ja irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota kunnolla.
Jaa kohonnut taikina neljään osaan ja kaulitse yksi osa kerrallaan levyiksi. Levitä levylle haluamiasi täytteitä ja rullaa levy rullaksi. Muotoile pitkäksi rieskaksi. Nosta rieskat pelleille kohoamaan.
Paista rieskoja 225 asteen lämmössä noin puoli tuntia.
Rieskan tuoksuista ja kotoista iltaa kaikille!! =)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.