Ihanaa, tuoretta rieskaa!! Toisissa on täytteenä voisulaa, juustoa ja ruohosipulia ja toisissa pelkkää voisulaa. Mmm, ilta meneekin sitten rieskan tuoksuisissa tunnelmissa.. =)

IMG_0003-normal-normal.jpg

IMG_0004-normal-normal.jpg

IMG_0006-normal-normal.jpg

IMG_0012-normal-normal.jpg

IMG_0015-normal-normal.jpg

IMG_0016-normal-normal.jpg

0,5l piimää

0,5l vettä

n. 100-150g hiivaa

1rkl suolaa

1rkl sokeria

n. 1 dl rasvaa

jauhoja (esim. vehnäjauhoja, ohrajauhoja, sämpyläjauhoja jne. )

 

Täyte:

voisulaa

juustoraastetta

ruohosipulia

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola ja sokeri. Seuraavaksi aloita lisäämään jauhoja ja lisää jossain vaiheessa rasva. Lisää vielä jauhoja sen verran, että taikina on sopivan kiinteää ja irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota kunnolla.

Jaa kohonnut taikina neljään osaan ja kaulitse yksi osa kerrallaan levyiksi. Levitä levylle haluamiasi täytteitä ja rullaa levy rullaksi. Muotoile pitkäksi rieskaksi. Nosta rieskat pelleille kohoamaan.

Paista rieskoja 225 asteen lämmössä noin puoli tuntia.

IMG_0020-normal-normal.jpg

IMG_0022-normal-normal.jpg

IMG_0026-normal-normal.jpg

IMG_0032-normal-normal.jpg

IMG_0035-normal-normal.jpg

IMG_0039-normal-normal.jpg

IMG_0049-normal-normal.jpg

IMG_0052-normal-normal.jpg

Rieskan tuoksuista ja kotoista iltaa kaikille!! =)