Morjens! Viikonloppu vietettiin tuoretta kihlaustamme juhlien rakkaiden ihmisten seurassa. <3 Ja tietenkin kakulla herkutellen ja vähän skumppaa siinä sivussa nauttien. Kakussa on sitruunakakkupohja, kostutus on tehty mustaviinimarjamehulla, välissä on mansikkahilloa ja itse keitettyä lemon curdia. Päälle keitin kinuskin ja reunat on pursotettu kermalla. Koriste on puolestaan tehty marsipaanista. =)

 

DSCN2304.jpg

DSCN2305.jpg

DSCN2306.jpg

 

Kakkupohja

Sitruunakakkupohja

6 munaa

2,25dl sokeria

2,25dl vehnäjauhoja

n. 1dl perunajauhoja

1,5tl leivinjauhetta

yhden sitruunan mehu ja raastettu kuori

 

Vatkaa munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi, varovasti sekoittaen muna-sokerivaahdon joukkoon. Lisää viimeisenä taikinaan sitruuna mehu ja sitruunan raastettu kuori.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkupohjaa 175 asteessa 30-45 minuuttia.

Anna kakkupohjan levätä paiston jälkeen hetken aikaa vuoassa ja kumoa se sitten jäähtymään. Tee kakkupohja jo mielellään edellisenä päivänä valmiiksi!

 

Kostutus

mustaviinimarjamehua

 

Täytteet

mansikkahilloa

lemon curdia

 

Lemon curd

2 munaa

2dl sokeria

2tl vaniljasokeria

2 sitruunan mehu (n. 1dl) + raastettu kuori

50g voita

 

Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi vesihauteessa. Lisää sitruunan kuori ja mehu. Anna hautua koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee (n. 10min). Ota seos vesihauteesta pois ja lisää joukkoon paloiteltu voi. Sekoita kunnes voi on sulanut. Jäähdytä.

 

Kuorrutus

n. 5dl kermaa vatkattuna (mausta vaniljasokerilla)

kinuskia

 

Kinuski

2dl kermaa

1,5dl fariinisokeria

1tl voita

 

Keitä kermaa ja fariinisokeria, kunnes alkaa muodostua kinuskia. Keitä hiljalleen niin kauan, kunnes kylmään veteen tipauttaessa kinuski jää yhdeksi yhtenäiseksi tipaksi eikä hajoa. Tällöin kinuski on valmista. Ota kattila levyltä pois ja lisää voi kinuskin joukkoon. Anna jäähtyä hieman.

 

Koriste

marsipaania

 

 

Aloita kakun tekeminen leikkaamalla kakkupohja kolmeen osaan. Laita pohjalevy tarjoiluvadille, kostuta mehulla. Levitä väliin ensin mansikkahilloa ja sen päälle lemon curdia. Kasaa kakku loppuun samalla tavalla (kostuta kakkulevy, lisää täytteet). Kostuta myös päällimmäinen kakkulevy. 

Seuraavaksi levitä kinuski kakun päälle (ei reunoille), toki ei haittaa, jos sitä vähän valuu levittäessä reunojenkin puolelle. Pursota reunat kermalla. Koristele halutessasi.

 

DSCN2309.jpg

DSCN2310.jpg

 

Nauti!