Oijoi, kun ihan yhtäkkiä alkoi tekemään juustokakkua mieli.. Ja mikäs muukaan siihen hätään auttaa kuin juustokakku. Sellainen siis täytyi pyöräyttää. Ihana perjantai! =)

 

DSCN1209-normal-normal.jpg

DSCN1211-normal-normal.jpg

DSCN1212-normal-normal.jpg

DSCN1214-normal-normal.jpg

DSCN1216-normal-normal.jpg

 

Pohja:

200g Digestive -keksejä

100g rasvaa

 

Täyte:

600g maustamatonta tuorejuustoa

200g ranskankermaa

2dl sokeria

2rkl perunajauhoja

4 kananmunaa

2rkl sitruunamehua

yhden sitruunan raastettu kuori

1tl vaniljasokeria

 

Koristeluun:

suklaata

hedelmiä tai marjoja

 

Murskaa keksit ja sulata rasva. Sekoita rasva ja keksit tasaiseksi seokseksi. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksi-rasvaseos vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille.

Sekoita sähkövatkaimella keskenään tuorejuusto, ranskankerma, sokeri ja perunajauhot tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen sekoittaen. Lisää lopuksi sitruunamehu ja sitruunan raastettu kuori sekä vaniljasokeri.

Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja paista 175 asteessa noin tunti.

Anna kakun jäähtyä viileässä kelmulla peitettynä vähintään muutaman tunnin ajan ennen vuoasta irrottamista.

Irrota kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.

 

DSCN1217-normal-normal.jpg

DSCN1218-normal-normal.jpg

DSCN1221-normal-normal.jpg

DSCN1224-normal-normal.jpg

DSCN1227-normal-normal.jpg

 

Mmm, mukavaa ja maukasta syksyn jatkoa kaikille!! =)