Oijoi, kun ihan yhtäkkiä alkoi tekemään juustokakkua mieli.. Ja mikäs muukaan siihen hätään auttaa kuin juustokakku. Sellainen siis täytyi pyöräyttää. Ihana perjantai! =)
Pohja:
200g Digestive -keksejä
100g rasvaa
Täyte:
600g maustamatonta tuorejuustoa
200g ranskankermaa
2dl sokeria
2rkl perunajauhoja
4 kananmunaa
2rkl sitruunamehua
yhden sitruunan raastettu kuori
1tl vaniljasokeria
Koristeluun:
suklaata
hedelmiä tai marjoja
Murskaa keksit ja sulata rasva. Sekoita rasva ja keksit tasaiseksi seokseksi. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksi-rasvaseos vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille.
Sekoita sähkövatkaimella keskenään tuorejuusto, ranskankerma, sokeri ja perunajauhot tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen sekoittaen. Lisää lopuksi sitruunamehu ja sitruunan raastettu kuori sekä vaniljasokeri.
Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja paista 175 asteessa noin tunti.
Anna kakun jäähtyä viileässä kelmulla peitettynä vähintään muutaman tunnin ajan ennen vuoasta irrottamista.
Irrota kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.
Mmm, mukavaa ja maukasta syksyn jatkoa kaikille!! =)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.