Näitä leivoksia kannatta todellakin kokeilla, koska näihin saa käytettyä helposti ylijääneet banaanit. Leivokset ovat todella meheviä ja maukkaita. Näitä tulee varmasti tehtyä toistekin.

 

DSCN4678.jpg

DSCN4680.jpg

 

 

Banaani-rahkaleivokset

 

Murotaikina (pohja):

125g voita

1dl sokeria

1 muna

3,5dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

2tl vaniljasokeria

 

Täyte:

250g (1prk) Vanilja -rahkaa

3 banaania

1 muna

vaniljasokeria

(sokeria)

 

 

 

Valmista ensin murotaikina. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita muna joukkoon voimakkaasti vatkaamalla. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet muutamassa erässä taikinaan. Muovaa taikinasta kiinteä pallo ja nosta se jääkaappiin odottamaan.

Valmista täyte. Muussaa ensin banaanit haarukalla meheväksi soseeksi. Sekoita sitten rahka, banaanisose ja muna keskenään hyvin sekaisin. Mausta seosta tarvittaessa sokereilla. Tosin banaani itsessään tuo jo aika hyvin makeutta täytteeseen, joten itse lisäsin vain hieman vaniljasokeria. Nosta täyte jääkaappiin odottamaan.

Kaulitse sitten hetken viileässä levännyt murotaikina noin 3mm:n paksuiseksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla ympyröitä. Painele pohjat voideltuihin muffinssipelteihin, pohjalle ja reunoille. Kaada/nostele täytettä jokaisen pohjan päälle.

Paista leivoksia 200 asteessa noin 15 minuutin ajan.

Anna leivoksien jäähtyä hetken aikaa paiston jälkeen ja nostele ne sitten veistä apuna käyttäen pois muffinssipellistä.

Koristele leivokset tummalla suklaalla.

 

DSCN4683.jpg

DSCN4687.jpg

DSCN4690.jpg