Perjantain herkutteluhetkiin suklaamarenkeja tekaistu.. Hyviä ovat! =) Itse tein ohjeen kaksinkertaisena, mutta tähän laitan ohjeen vain yksinkertaisena.
4 kananmunan valkuaista
2,5dl sokeria
2tl maissijauhoja (Maizena)
1tl sitruunamehua
n. 70g tummaa suklaata
Vatkaa valkuaiset kovaksi ja pysyväksi vaahdoksi. Lisää sokeria vaahtoon pienissä erissä, koko ajan vatkaten. Näin sokeri kerkiää imeytyä kunnolla valkuaisiin.
Lisää sitten maissitärkkelys ja sitruunamehu, ja vatkaa niin kauan, kunnes vaahto on kiiltävää ja kovaa. Marenki on valmista, kun se pysyy kulhossa valumatta, kun sen kääntää ylösalaisin. Sulata suklaa ja anna jäähtyä. Valuta sitten jäähtynyt suklaa marengin joukkoon. Kääntele nuolijalla suklaa marenkiin muutamalla vedolla. Älä sekoita liikaa!
Nostele lusikalla isokokoisia marenkeja leivinpaperin päälle. Paista marenkeja n. 100-120 asteessa n. 1,5 tuntia. Tai sitten vähän miedommalla lämmöllä hieman pidempään.
Hyvää ja aurinkoista viikonloppua kaikille!! =)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.