Ystävänpäivää vietellään ja silloin kuuluu herkutella. Meillä herkutellaan tällä kertaa aivan ihanan mehevällä ja suklaisella suklaakakulla, joka sisältää myös vadelmaa.

IMG_0129-normal-normal.jpg

IMG_0135-normal-normal.jpg

IMG_0153-normal-normal.jpg

IMG_0174-normal-normal.jpg

Pohja:

4 kananmunaa

1,5dl sokeria

1,5dl vehnäjauhoja

0,75dl tummaa kaakaojauhetta

1tl leivinjauhetta

 

Vadelmatäyte:

200g vadelmia (pakaste)

0,75dl sokeria

1prk (250g) maitorahkaa

 

Suklaatäyte:

100g taloussuklaata / tummaa suklaata

1tlk (2dl) vispikermaa

 

Kostutus:

1-1,5dl omenatäysmehua

 

Kuorrutus:

0,5dl vadelmahilloa

1dl vispikermaa

200g taloussuklaata / tummaa suklaata

 

Koristeluun:

suklaata

 

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.

Keitä vadelmia kattilassa noin 2 minuuttia välillä sekoittaen. (Kattilaan ei tarvitse lisätä vettä, vadelmista irtoava neste riittää.) Nosta kattila liedeltä. Mausta sokerilla. Anna soseen jäähtyä kylmäksi. Sekoita joukkoon rahka.

Sulata suklaa mikrossa, vesihauteessa tai miedolla lämmöllä kattilassa. Anna suklaan hieman jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kerma ja suklaa keskenään.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta alin kerros mehulla ja levitä sille puolet vadelmatäytteestä ja sen päälle puolet kermatäytteestä. Nosta toinen levy täytteen päälle, kostuta ja levitä päälle loput täytteistä. Kostuta kansilevy ja nosta se kakun päälle. Anna kakun kostua kevyen painon alla vähintään 2 tuntia.

Levitä hillo tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle. (Hillo estää suklaan imeytymisen kakkuun.)

Kuumenna kuorrutuksen kerma mikrossa tai kattilassa liedellä lähes kiehuvaksi. Lisää kerman joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Jos suklaa ei kokonaan sula kermaan, kuumenna sitä varovasti mikrossa 20 sekuntia kerrallaan tai hyvin miedolla lämmöllä liedellä.

Kaada suklaa kakun päälle ja levitä lastalla tasaiseksi kerrokseksi myös kakun reunoille.

Koristele kakku suklaalla.

IMG_0145-normal-normal.jpg

IMG_0157-normal-normal.jpg

IMG_0181-normal-normal.jpg

IMG_0190-normal-normal.jpg

Oikein hyvää ja herkullista ystävänpäivää kaikille!! <3