Tässähän kävi niin, että alunperin piti tulla luumu-konjakkikuppikakkuja, mutta tuli pari muuttujaa matkalle ja tulikin luumu-konjakkikakku. Ulkonäkö ei ehkä ole tässä kakussa se kaunein (ainakaan omasta mielestäni), mutta maku on täydellinen!
Luumu-konjakkikakku
Pohja:
6 munaa
3dl sokeria
3dl vehnä- ja perunajauhoja
1,5tl leivinjauhetta
tummaa kaakaojauhetta oman maun mukaan (2-6rkl)
konjakkia
Täytteet:
Luumutäyte
n. 2dl luumumarmeladia
2rkl konjakkia
Valkosuklaatäyte
200g maustamatonta tuorejuustoa
500g tomusokeria
200g valkosuklaata
75g voita
1-2rkl konjakkia
Tummasuklaatäyte
valmista samalla tavalla kuin valkosuklaa täyte, mutta käytä valkosuklaan sijasta tummaa suklaata
Kostutus:
konjakkivettä
Kuorrutus:
valko- ja tummasuklaatäytteitä
Koristelu:
marsipaani- ja sokerimassakoristeita
nonparelleja
Valmista tumma kakkupohja. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Lisää viimeisenä konjakki. Kaada valmis taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista pohjaa 200 asteessa noin 45 minuuttia.
Kumoa valmis kakkupohja jäähtymään.
Valmista täytteet. Luumutäyte: sekoita luumumarmeladi ja konjakki keskenään. Suklaatäytteet: sekoita tuorejuusto ja tomusokeri keskenään. Lisää joukkoon sulatettu suklaa ja sen jälkeen sulatettu voi. Lisää viimeisenä konjakki. Valmista molemmat suklaatäytteet samalla tavalla!
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan (kaksi väliä). Kostuta kakku konjakkivedellä ja täytä välit luumutäytteellä ja suklaatäytteillä. Itse laitoin molempiin väleihin luumutäytettä ja toiseen valkosuklaatäytettä ja toiseen puolestaan tummasuklaatäytettä.
Kuorruta valmis kakku jäljelle jääneillä suklaatäytteillä ja koristele.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.