Tässähän kävi niin, että alunperin piti tulla luumu-konjakkikuppikakkuja, mutta tuli pari muuttujaa matkalle ja tulikin luumu-konjakkikakku. Ulkonäkö ei ehkä ole tässä kakussa se kaunein (ainakaan omasta mielestäni), mutta maku on täydellinen!

 

DSCN3009.jpg

DSCN3012.jpg

 

 

Luumu-konjakkikakku

 

Pohja:

6 munaa

3dl sokeria

3dl vehnä- ja perunajauhoja

1,5tl leivinjauhetta

tummaa kaakaojauhetta oman maun mukaan (2-6rkl)

konjakkia

 

Täytteet:

 

Luumutäyte

n. 2dl luumumarmeladia

2rkl konjakkia

 

Valkosuklaatäyte

200g maustamatonta tuorejuustoa

500g tomusokeria

200g valkosuklaata

75g voita

1-2rkl konjakkia

 

Tummasuklaatäyte

valmista samalla tavalla kuin valkosuklaa täyte, mutta käytä valkosuklaan sijasta tummaa suklaata

 

Kostutus:

konjakkivettä

 

Kuorrutus:

valko- ja tummasuklaatäytteitä

 

Koristelu:

marsipaani- ja sokerimassakoristeita

nonparelleja

 

 

Valmista tumma kakkupohja. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Lisää viimeisenä konjakki. Kaada valmis taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista pohjaa 200 asteessa noin 45 minuuttia.

Kumoa valmis kakkupohja jäähtymään.

Valmista täytteet. Luumutäyte: sekoita luumumarmeladi ja konjakki keskenään. Suklaatäytteet: sekoita tuorejuusto ja tomusokeri keskenään. Lisää joukkoon sulatettu suklaa  ja sen jälkeen sulatettu voi. Lisää viimeisenä konjakki. Valmista molemmat suklaatäytteet samalla tavalla!

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan (kaksi väliä). Kostuta kakku konjakkivedellä ja täytä välit luumutäytteellä ja suklaatäytteillä. Itse laitoin molempiin väleihin luumutäytettä ja toiseen valkosuklaatäytettä ja toiseen puolestaan tummasuklaatäytettä.

Kuorruta valmis kakku jäljelle jääneillä suklaatäytteillä ja koristele.

 

DSCN3016.jpg

DSCN2996.jpg

DSCN2997.jpg