Viikonlopun inspiraation suolaisena tuotoksena syntyivät pekonimuffinssit! Maistuis varmaan sullekin..? ;)

 

DSCN2871.jpg

DSCN2872.jpg

DSCN2874.jpg

 

 

Pekonimuffinssit

1pkt (n. 170g) pekonia

100g voita

2 kananmunaa

1prk (200g) kermaviiliä

50-100g maustekurkkua

n. 1dl Punaleima Emmental -juustoraastetta

3dl sämpyläjauhoja

2tl leivinjauhetta

 

Kuorrutus:

200g (1pkt) tuorejuustoa (paprika-chili)

 

Koristeluun:

pekonia paloiteltuna

 

 

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Levitä pekonit pellille leivinpaperin päälle ja laita uuniin heti, kun säädät sen päälle. Paista noin 20 minuutin ajan, riippuen uunin tehokkuudesta. Nosta pekonit paiston jälkeen talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois. Paloittele pekonit pieneksi "muruksi".

Sulata voi ja lisää joukkoon munat, kermaviili ja hienonnettu maustekurkku. Lisää puolet pekonista, juustoraaste sekä keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe. Sekoita taikina tasaiseksi.

Nostele/pursota taikina Amerikan muffinivuokiin. Paista muffinsseja 225 asteessa 12-15 minuuttia.

Anna muffinssien jäähtyä paiston jälkeen ja kuorruta ne jäähtyneinä tuorejuustolla. Ripottele pinnalla loput pekonit. Sitten vain herkuttelemaan! =)

 

DSCN2876.jpg

DSCN2878.jpg

DSCN2882.jpg