Viikonlopun inspiraation suolaisena tuotoksena syntyivät pekonimuffinssit! Maistuis varmaan sullekin..? ;)
Pekonimuffinssit
1pkt (n. 170g) pekonia
100g voita
2 kananmunaa
1prk (200g) kermaviiliä
50-100g maustekurkkua
n. 1dl Punaleima Emmental -juustoraastetta
3dl sämpyläjauhoja
2tl leivinjauhetta
Kuorrutus:
200g (1pkt) tuorejuustoa (paprika-chili)
Koristeluun:
pekonia paloiteltuna
Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Levitä pekonit pellille leivinpaperin päälle ja laita uuniin heti, kun säädät sen päälle. Paista noin 20 minuutin ajan, riippuen uunin tehokkuudesta. Nosta pekonit paiston jälkeen talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois. Paloittele pekonit pieneksi "muruksi".
Sulata voi ja lisää joukkoon munat, kermaviili ja hienonnettu maustekurkku. Lisää puolet pekonista, juustoraaste sekä keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe. Sekoita taikina tasaiseksi.
Nostele/pursota taikina Amerikan muffinivuokiin. Paista muffinsseja 225 asteessa 12-15 minuuttia.
Anna muffinssien jäähtyä paiston jälkeen ja kuorruta ne jäähtyneinä tuorejuustolla. Ripottele pinnalla loput pekonit. Sitten vain herkuttelemaan! =)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.