Tänään tämmöistä! Isänpäiväksi tämän leivoin, koska toiveena oli, että tällä kertaa ei mitään makeaa. Joten mieleeni tuli heti voileipäkakku! Ja hyvvee on, voin luvata! =)
12 vaaleaa, isoa paahtoleipäviipaletta
8 tummaa (ruis), isoa paahtoleipäviipaletta
1,5dl lihalientä (jäähtynyttä)
Kinkkutäyte:
200g palvikinkkua
200g yrttituorejuustoa
1dl silputtua persiljaa
hieman mustapippuria myllystä
1 punainen paprika
Meetwurstitäyte:
100g meetwurstia
200g yrttituorejuustoa
hieman mustapippuria myllystä
1 maustekurkku
Kuorrutus:
400g yrttituorejuustoa
2prk cream fraichea
Koristeluun:
Ihan mitä vain haluaa!
Itse käytin:
palvikinkkua
viinirypäleitä (sekä tummia että vihreitä)
miniluumutomaatteja
persiljaa
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Kiehauta lihaliemi ja jäähdytä. Kokoa kakku leivinpaperin päälle tarjottimelle tai työlaudalle. Laita neljä paahtoleipäviipaletta vierekkäin ja kostuta lihaliemellä.
Hienonna palvikinkku, meetwursti, persilja, paprika ja maustekurkku. Sekoita sekä kinkkutäytteen että meetwurstitäytteen ainekset keskenään. Jaa täytteet kerroksittain kostutettujen paahtoleipäviipaleiden väliin. Laita joka toiseksi kerrokseksi tummaa paahtoleipää ja joka toiseksi vaaleaa paahtoleipää.
Laita kakun ympärille foliota tai kelmua ja nosta kakku jääkaappiin vetäytymään joksikin aikaa, mieluiten kuitenkin yön yli.
Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja kuorruta kakku. Koristele haluamallasi tavalla.
Sitten herkuttelemaan!!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.