Tänään tämmöistä! Isänpäiväksi tämän leivoin, koska toiveena oli, että tällä kertaa ei mitään makeaa. Joten mieleeni tuli heti voileipäkakku! Ja hyvvee on, voin luvata! =)

IMG_1712-normal-normal.jpg

IMG_1707-normal-normal.jpg

IMG_1709-normal-normal.jpg

IMG_1713-normal-normal.jpg

IMG_1715-normal-normal.jpg


12 vaaleaa, isoa paahtoleipäviipaletta

8 tummaa (ruis), isoa paahtoleipäviipaletta

1,5dl lihalientä (jäähtynyttä)


Kinkkutäyte:

200g palvikinkkua

200g yrttituorejuustoa

1dl silputtua persiljaa

hieman mustapippuria myllystä

1 punainen paprika


Meetwurstitäyte:

100g meetwurstia

200g yrttituorejuustoa

hieman mustapippuria myllystä

1 maustekurkku


Kuorrutus:

400g yrttituorejuustoa

2prk cream fraichea


Koristeluun:

Ihan mitä vain haluaa!

Itse käytin:

palvikinkkua

viinirypäleitä (sekä tummia että vihreitä)

miniluumutomaatteja

persiljaa


Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Kiehauta lihaliemi ja jäähdytä. Kokoa kakku leivinpaperin päälle tarjottimelle tai työlaudalle. Laita neljä paahtoleipäviipaletta vierekkäin ja kostuta lihaliemellä.

Hienonna palvikinkku, meetwursti, persilja, paprika ja maustekurkku. Sekoita sekä kinkkutäytteen että meetwurstitäytteen ainekset keskenään. Jaa täytteet kerroksittain kostutettujen paahtoleipäviipaleiden väliin. Laita joka toiseksi kerrokseksi tummaa paahtoleipää ja joka toiseksi vaaleaa paahtoleipää.

Laita kakun ympärille foliota tai kelmua ja nosta kakku jääkaappiin vetäytymään joksikin aikaa, mieluiten kuitenkin yön yli.

Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja kuorruta kakku. Koristele haluamallasi tavalla.

IMG_1718-normal-normal.jpg

IMG_1719-normal-normal.jpg

IMG_1720-normal-normal.jpg

IMG_1721-normal-normal.jpg

IMG_1724-normal-normal.jpg

IMG_1727-normal-normal.jpg

IMG_1728-normal-normal.jpg

IMG_1731-normal-normal.jpg

IMG_1733-normal-normal.jpg

IMG_1734-normal-normal.jpg

Sitten herkuttelemaan!!