Viikonloppu oli kyllä täynnä herkkuja, koska teimme rakkaan pikkusiskoni kanssa myös wanhanajan vaniljajäätelöä. Rakas äiti puolestaan oli kerännyt kesän ensimmäisiä mustikoita, joten niistäkin saimme väriä jätskiannoksiin. No mutta pidemmittä puheitta ohjeeseen. ;)

 

DSCN2325%20%281%29.jpg

DSCN2326.jpg

DSCN2327.jpg

 

Wanhanajan vaniljajäätelö

4 kananmunan keltuaista

1,5dl sokeria

3dl täysmaitoa

1 vaniljatanko

3dl kuohukermaa

 

Vaahdota keltuaiset ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi.

Mittaa täysmaito kattilaan. Halkaise vaniljatanko, kaavi siemenet maidon sekaan ja heitä myös itse vaniljatanko mukaan. Kuumenna seos lähes kiehumispisteeseen.

Kaada tilkka kuumaa maitoseosta keltuiais-sokerivaahdon joukkoon, hyvin sekoittaen. Kaada sitten myös loppu maitoseos ohuena nauhana vaahdon jóukkoon, koko ajan sekoittaen. Kaada seos vielä takaisin kattilaan, kuumenna kunnes seos sakenee ja vaahto häviää. Älä kuitenkaan anna seoksen kiehua! Jäähdytä seos.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää jäähtyneen vaniljaseoksen joukkoon. Sekoita massa tasaiseksi ja kaada pakastuksen kestävään astiaan.

Anna jäätelön olla pakastimessa aluksi kolme tuntia ja vatkaa sitä tämän jälkeen kevyesti sähkövatkaimella, jotta pakastuksen alussa syntyneet kiteet häviävät. Laita jäätelö takaisin pakastimeen 2 tunniksi ja toista sähkövatkaimella sekoitus. Tämän jälkeen anna jäätelön olla pakastimessa vielä ainakin 2 tuntia. Sitten pääseekin herkuttelemaan!

 

 

Jäätelöannokset sisältävät:

marenkeja

kinuskia

mustikoita

koristeena vaniljatankoja

 

 

Marengit

6 munan valkuaista

n. 20rkl sokeria

 

Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi, kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen, koko ajan vatkaten. Kun marenkimassa on valmis, pursota siitä leivinpaperin päälle uunipellille erilaisia marenkeja. Kuivata marenkeja uunissa 100-125 asteessa useiden tuntien ajan, kunnes ne ovat pinnalta kovia ja irtoavat hyvin leivinpaperista.

 

Kinuskin ohjeen voi katsoa edellisestä Kihlajaiskakku -artikkelista: http://reseptinarakkaus.vuodatus.net/lue/2015/07/kihlajaiskakku .

 

DSCN2328.jpg

DSCN2329.jpg

 

Sitten vain kokoamaan itselleen juuri sopiva jätskiannos! ;)