Gluteeniton mansikkajuustokakku meni viikonloppuna pidetyille synttäreille. Pohja kakkuun on tehty gluteenittomista kekseistä, loput raaka-aineet ovat sitten jo muutenkin gluteenittomia. Mansikkahillokin on itse keitettyä.
Gluteeniton mansikkajuustokakku
Pohja:
175-200g gluteenittomia keksejä
60-80g voita
Täyte:
3 liivatelehteä
2dl kermaa
1 vaniljatanko
200-250g maustamatonta tuorejuustoa
1,5dl tomusokeria
mansikkahilloa
Päällys:
mansikkahilloa
kuumahyytelöä (1dl vettä + 0,5dl hyytelösokeria)
Koristelu:
valkosuklaata
kermapursotukset
lumihiutale nonparelleja
Valmista pohja murskaamalla keksit monitoimikoneessa ja sekoita sulatettu voi keksimurujen joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksiseos vuokaan. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.
Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljatangon siemenet keskenään tasaiseksi massaksi. Kuumenna noin 1dl kermaa ja liuota kylmässä vedessä pehmennetyt liivatteet siihen. Jäähdytä liivateseosta ja kaada se sitten ohuena nauhana tuorejuustomassan joukkoon koko ajan sekoittaen. Vatkaa loppu kerma vaahdoksi ja kääntele se viimeisenä täytteen joukkoon.
Kaada noin puolet täytteestä keksipohjan päälle kakkuvuokaan. Tiputtele muutamia mansikkahillo nokareita täytteen päälle ja vetele hammastikulla, jotta hillo leviää laajemmalle alalle. Kaada loppu täyte vuokaan ja tasoita pinta. Peitä vuoka ja nostas se jääkaappiin hyytymään ainakin kolmeksi tunniksi, mielellään kuitenkin seuraavaan päivään.
Levitä tasainen kerros mansikkahilloa hyytyneen kakun päälle. Valmista kuumahyytelö kuumentamalla vesi ja hyytelösokeri keskenään kiehuvaksi. Sivele pullasutia käyttäen kuumahyytelöä mansikkahillon päälle. Nosta kakku vielä jääkaappin, jotta kuumahyytelö jäähtyy ja jähmettyy.
Irrota kakku vuoasta ja koristele valkosuklaalla sekä kermapursotuksilla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.