Gluteeniton mansikkajuustokakku meni viikonloppuna pidetyille synttäreille. Pohja kakkuun on tehty gluteenittomista kekseistä, loput raaka-aineet ovat sitten jo muutenkin gluteenittomia. Mansikkahillokin on itse keitettyä. 

 

DSCN3264.jpg

 

 

Gluteeniton mansikkajuustokakku

 

Pohja:

175-200g gluteenittomia keksejä

60-80g voita

 

Täyte:

3 liivatelehteä

2dl kermaa

1 vaniljatanko

200-250g maustamatonta tuorejuustoa

1,5dl tomusokeria

mansikkahilloa

 

Päällys:

mansikkahilloa

kuumahyytelöä (1dl vettä + 0,5dl hyytelösokeria)

 

Koristelu:

valkosuklaata

kermapursotukset

lumihiutale nonparelleja

 

 

Valmista pohja murskaamalla keksit monitoimikoneessa ja sekoita sulatettu voi keksimurujen joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla  ja painele keksiseos vuokaan. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.

Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljatangon siemenet keskenään tasaiseksi massaksi. Kuumenna noin 1dl kermaa ja liuota kylmässä vedessä pehmennetyt liivatteet siihen. Jäähdytä liivateseosta ja kaada se sitten ohuena nauhana tuorejuustomassan joukkoon koko ajan sekoittaen. Vatkaa loppu kerma vaahdoksi ja kääntele se viimeisenä täytteen joukkoon.

Kaada noin puolet täytteestä keksipohjan päälle kakkuvuokaan. Tiputtele muutamia mansikkahillo nokareita täytteen päälle ja vetele hammastikulla, jotta hillo leviää laajemmalle alalle. Kaada loppu täyte vuokaan ja tasoita pinta. Peitä vuoka ja nostas se jääkaappiin hyytymään ainakin kolmeksi tunniksi, mielellään kuitenkin seuraavaan päivään.

Levitä tasainen kerros mansikkahilloa hyytyneen kakun päälle. Valmista kuumahyytelö kuumentamalla vesi ja hyytelösokeri keskenään kiehuvaksi. Sivele pullasutia käyttäen kuumahyytelöä mansikkahillon päälle. Nosta kakku vielä jääkaappin, jotta kuumahyytelö jäähtyy ja jähmettyy.

Irrota kakku vuoasta ja koristele valkosuklaalla sekä kermapursotuksilla.

 

DSCN3267.jpg

DSCN3263.jpg