Vielä tässä illan aikana kerkesin sämpylöitä leipomaan. Tällä kertaa leivoin nämä sämpylät kurpitsasoseeseen (kun sitä jäi yli kurpitsasta tässä aiemmin) ja maitoon. Kurpitsa antaa ihanasti sämpylöihin väriä ja makua!

IMG_1198-normal-normal.jpg

IMG_1196-normal-normal.jpg


5dl nestettä (maitoa, vettä, kurpitsasosetta yms.)

50g hiivaa

1,5tl suolaa

75g margariinia tai 6rkl öljyä 

11-13dl jauhoja (n. 4dl vehnäjauhoja ja 7dl sämpyläjauhoja – n. 5dl vehnäjauhoja ja 8dl sämpyläjauhoja)


Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, osa jauhoista ja pehmeä margariini/öljy. Alusta taikinaan vähitellen loput jauhot. Taikina saa olla pehmeää. Kohota taikinaa kulhossa liinan alla noin 15-30 minuuttia. Leivo taikina sämpylöiksi ja kohota sämpylät vielä hyvin. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.

Laita sämpylät paistamisen jälkeen tarjottimelle/tarjoilualustalle leivinliinan alle pehmenemään.

IMG_1180-normal-normal.jpg

IMG_1188-normal-normal.jpg

IMG_1192-normal-normal.jpg