Vielä tässä illan aikana kerkesin sämpylöitä leipomaan. Tällä kertaa leivoin nämä sämpylät kurpitsasoseeseen (kun sitä jäi yli kurpitsasta tässä aiemmin) ja maitoon. Kurpitsa antaa ihanasti sämpylöihin väriä ja makua!
5dl nestettä (maitoa, vettä, kurpitsasosetta yms.)
50g hiivaa
1,5tl suolaa
75g margariinia tai 6rkl öljyä
11-13dl jauhoja (n. 4dl vehnäjauhoja ja 7dl sämpyläjauhoja – n. 5dl vehnäjauhoja ja 8dl sämpyläjauhoja)
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, osa jauhoista ja pehmeä margariini/öljy. Alusta taikinaan vähitellen loput jauhot. Taikina saa olla pehmeää. Kohota taikinaa kulhossa liinan alla noin 15-30 minuuttia. Leivo taikina sämpylöiksi ja kohota sämpylät vielä hyvin. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.
Laita sämpylät paistamisen jälkeen tarjottimelle/tarjoilualustalle leivinliinan alle pehmenemään.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.