Pullaati, pullaa, voisilmäpullaa, pullaa, pullapitkoa, pullaa.. =) Kyllä sitä vaan jotakin tuli tänäänkin leivottua. Pulla on niin perusleivonnainen, että suurin osa varmaankin osaa sitä leipoa ilman ohjettakin. Laitan kuitenkin jonkinlaisen ohjeen tähän, mutta mahdollisimman lyhyesti. =)

IMG_1818-normal-normal.jpg

IMG_1817-normal-normal.jpg

IMG_1834-normal-normal.jpg

IMG_1825-normal-normal.jpg


5dl maitoa

50g hiivaa

1 muna

1,5-2dl sokeria

1rkl kardemummaa

1,5-2tl suolaa

n. 1kg (15-16dl) vehnäjauhoja

150g rasvaa


kananmunaa voiteluun


voisilmäpulliin: voita ja sokeria

pullapitkoihin: raesokeria


Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sekaan muna, sokeri, suola ja kardemumma hyvin sekoittaen.

Alusta jauhot taikinaan. Lisää rasva alustuksen loppuvaiheessa. Kohota taikina hyvin ennen leipomista, ainakin kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonneesta taikinasta pullia tai pitkoja. Kohota hyvin ennen paistamista.

Paina voisilmäpulliin sormella keskelle kolot. Voitele pullat ja pitkot ennen paistamista kananmunalla. Laita voitelun jälkeen voisilmäpulliin painettuihin koloihin pienet nokareet voita ja ripottele päälle sokeria. Ripottele voideltujen pullapitkojen päälle raesokeria.

Paista voisilmäpullia uunin keskitasossa 225 asteen lämmössä noin 10 minuuttia ja pitkoja uunin alatasossa 200 asteen lämmössä 20-25 minuuttia.

Jäähdytä leivonnaiset leivinliinalla peitettynä.

IMG_1821-normal-normal.jpg

IMG_1823-normal-normal.jpg

IMG_1850-normal-normal.jpg

IMG_1852-normal-normal.jpg

IMG_1828-normal-normal.jpg

IMG_1836-normal-normal.jpg

IMG_1841-normal-normal.jpg

IMG_1843-normal-normal.jpg

IMG_1845-normal-normal.jpg