Tänään vuorossa valkosipuli-perunarieskat, koska eilisestä ruuasta jäi valkosipuli-perunasosetta vähän yli. Eipä mennyt hukkaan sekään ja rieskatkin meni jo.. Hyvä, kun kerkesin kuvata.. =) Oli ne kyllä aika hyviä!

IMG_1803-normal-normal.jpg

IMG_1806-normal-normal.jpg

IMG_1807-normal-normal.jpg

IMG_1808-normal-normal.jpg

IMG_1810-normal-normal.jpg

IMG_1813-normal-normal.jpg

 

5-6dl valkosipuli-perunasosetta

1 kananmuna

0,75tl suolaa

1dl grahamjauhoja

1,5dl hiutaleita (kaura, 4-viljan yms.)

1dl sämpyläjauhoja

 

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Pyöritä taikinasta tanko ja jaa se 10 osaan. Tai jos haluat isompia rieskoja, niin kahteen osaan. Taputtele palat noin 1cm:n paksuisiksi rieskoiksi leivinpaperin päälle pellille.

Paista rieskoja 225 asteessa noin 15 minuuttia.

 

Valkosipuli-perunasose

1kg kuorittuja perunoita

100g voita

5-6 pieniksi paloiksi leikattua valkosipulinkynttä

n. 3dl kermaa/täysmaitoa

suolaa

 

Keitä perunat suolavedessä kypsiksi ja kaada keitinvesi pois. Soseuta hetken kuivahtaneet perunat. Kuullosta valkosipuleita pienessä kattilassa hetki ja lisää sitten kerma/maito, kiehauta seos. Soseuta valkosipulikerma/-maito sauvasekoittimella ja lisää se voin kanssa perunoiden joukkoon. Lisää tarvittaessa maitoa ja mausta suolalla. Anna soseen jäähtyä rieskoja varten kokonaan!

 

IMG_1816-normal-normal.jpg

IMG_1820-normal-normal.jpg

IMG_1822-normal-normal.jpg

IMG_1825-normal-normal.jpg

IMG_1826-normal-normal.jpg

IMG_1828-normal-normal.jpg