Tänään vuorossa valkosipuli-perunarieskat, koska eilisestä ruuasta jäi valkosipuli-perunasosetta vähän yli. Eipä mennyt hukkaan sekään ja rieskatkin meni jo.. Hyvä, kun kerkesin kuvata.. =) Oli ne kyllä aika hyviä!
5-6dl valkosipuli-perunasosetta
1 kananmuna
0,75tl suolaa
1dl grahamjauhoja
1,5dl hiutaleita (kaura, 4-viljan yms.)
1dl sämpyläjauhoja
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Pyöritä taikinasta tanko ja jaa se 10 osaan. Tai jos haluat isompia rieskoja, niin kahteen osaan. Taputtele palat noin 1cm:n paksuisiksi rieskoiksi leivinpaperin päälle pellille.
Paista rieskoja 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Valkosipuli-perunasose
1kg kuorittuja perunoita
100g voita
5-6 pieniksi paloiksi leikattua valkosipulinkynttä
n. 3dl kermaa/täysmaitoa
suolaa
Keitä perunat suolavedessä kypsiksi ja kaada keitinvesi pois. Soseuta hetken kuivahtaneet perunat. Kuullosta valkosipuleita pienessä kattilassa hetki ja lisää sitten kerma/maito, kiehauta seos. Soseuta valkosipulikerma/-maito sauvasekoittimella ja lisää se voin kanssa perunoiden joukkoon. Lisää tarvittaessa maitoa ja mausta suolalla. Anna soseen jäähtyä rieskoja varten kokonaan!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.