Pitkään olen jo mielessäni pyöritellyt ideaa hieman uudenlaisesta vadelma-suklaamuffinista ja nyt viimeinkin oli aikaa toetuttaa inspiraatio. Muffinitaikina sisältää rouhittua suklaata ja paikoitellen vadelma sosetta. Kuorrutus on kaksi värinen ja makuina tietenkin vadelma ja suklaa. Päällä vielä itse keitettyä vadelmakastiketta ja koristeena mintun lehtiä. =)

 

 

b.jpg

a.jpg

d.jpg

c.jpg

 

 

 

Vadelma-suklaamuffinit

 

Muffinitaikina:

100g pehmeää voita

1,25dl sokeria

2 munaa

2,25dl vehnäjauhoja

0,25dl tummaa kaakaojauhetta

1tl leivinjauhetta

1tl vaniljasokeria

1dl maitoa

75g rouhittua tummaa suklaata

pakastevadelmista keitettyä vadelmasosetta 

 

Kuorrutus:

1prk (2,5dl) Flora vispiä

1 rasia (200g) vanilja tuorejuustoa

100-125g tummaa suklaata sulatettuna / 1 pussi (200g) pakastevadelmia keitettynä soseeksi

 

Koristelu:

vadelmakastiketta (siivilöi vadelmasoseesta)

mintun lehtiä

 

 

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen, voimakkaasti vatkaten. Voit heittää munien lisäämisen välissä sekaan hieman jauhoja, koska se ehkäisee juoksettumista! Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Lisää viimeisenä taikinan joukkoon rouhittu tumma suklaa.

Pursota / jaa taikina muffinivuokiin. Lisää jokaisen muffinin päälle noin teelusikallinen vadelmasosetta ja vetele se hammastikulla joka puolelle muffinia. Pääasiassa sose kuitenkin jää nätisti muffinin pinnalle ja antaa mukavan vadelman maun muffinin ja kuorrutuksen välille. Se näyttää myös poikkileikkauksessa nätiltä! ;)

Paista muffineja 200 asteessa 12-15 minuuttia.

Jäähdytä muffinit hyvin ja poista muffinivuoat halutessasi.

Valmista kuorrutus vatkaamalla Flora vispi tuhdiksi vaahdoksi. Sekoita vanilja tuorejuusto vaahdon joukkoon ja jaa kuorrutusmassa kahteen osaan. Toisen osan joukkoon sekoita sulatettu tumma suklaa ja toisen osan joukkoon pakastevadelmista keitetty sose. Sekoita kuorrutusmassat hyvin! Laita pursotuspussiin, jonka päässä on tähtitylla (12mm), toiselle puolen suklaakuorrutus ja toiselle puolelle vadelmakuorrutus. Pursota kuorrutukset nätisti kiertäen muffinien päälle.

Viimeistele muffinit valuttamalla sileää vadelmasosetta kuorrutuksen päälle ja koristelemalla mintun lehdillä.

 

 

dd.jpg

ddd.jpg

dddd.jpg