Yksi ilta alkoi tekemään aivan mahdottomasti mieli kermakakkua. Ohje onkin peräisin rakkaan äitini arkistoista ja näin ollen olen saanut lapsuuteni aikana syödä tätä ihanuutta monen monta kertaa. <3 Tästä onkin tullut yksi lempi kuivakakuistani! <3
Kermakakku
5 munaa
5dl sokeria
5dl kermaa
4tl kanelia
4tl kardemummaa
4tl inkivääriä
7,5dl vehnäjauhoja
2,5tl soodaa
Vatkaa munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma tuhdiksi vaahdoksi ja sekoita varovasti muna-sokerivaahdon joukkoon. Lisää joukkoon mausteet sekä keskenään sekoitetut sooda ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada/nostele/pursota taikina voideltuihin ja korppujauhotettuhin vuokiin.
Paista kakkuja 150 asteessa noin 45 minuutin ajan. Anna kakkujen levätä vuoissaan hetki paiston jälkeen ja kumoa sitten pois vuoistaan.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.