Myönnän, en tiennyt tällaisesta herkusta ennen kuin mieheni kertoi siitä joskus minulle, onhan se hänen suurinta herkkuaan. Ja mukavaa vaihteluahan tämä on perinteiselle kalakukolle. Hyvvee on, ei siitä mihinkään pääse!

 

DSCN3507.jpg

 

 

Lanttukukko

 

Kuori:

5dl kylmää vettä

0,5rkl suolaa

9dl ruisjauhoja

3dl vehnäjauhoja

 

Täyte:

1 keskikokoinen lanttu

sian kylkiviipaletta (rasvaista)

suolaa

mustapippuria

 

 

Sekoita kaikki kuori ainekset keskenään ja vaivaa tiiviiksi taikinaksi. Jätä taikina huoneenlämpöön kelmun alle odottamaan.

Kuori ja paloittele lanttu. Keitä lanttusiivuja suolavedessä noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat hieman alkaneet pehmentymään.

Kaulitse kuoritaikinasta iso soikion muotoinen levy, joka on reunoilta hieman ohuempi kuin keskeltä. Keskeltä hyvä levyn paksuus on noin 1cm. Lado kerroksittain kylkiviipaleet ja suolavedessä keitetyt lantut levyn keskelle. Ripottele väliin suolaa ja mustapippuria. Nosta sitten levyn reunat täytteen päälle ja muotoile sekä silottele pinta tasaiseksi veden avulla.

Paista kukkoa ensin 200-225 asteen lämmössä niin kauan, kunnes se on saanut väriä. Tämän jälkeen kääri kukko hyvin folioon ja hauduta sitä miedossa lämmössä (100-150 asteessa) 4-6 tunnin ajan, että täyte pehmenee.

Uunista ottamisen jälkeen kääri kukko hyvin leivinpaperiin ja sen jälkeen folioon. Anna levätä näin jonkin aikaa, että kuori pehmenee.

Sitten vain herkuttelemaan!! =)