Croissantit, niin hyviä joko sellaisenaan tai täytettyinä! Nam! <3

 

DSCN1934.jpg

DSCN1935.jpg

DSCN1936.jpg

 

 

Perustaikina:

1l kylmää vettä

100g hiivaa

5 kananmunaa (n. 250g)

20g sokeria

30g suolaa

100g pehmeää rasvaa 

50g maitojauhetta

2150g vehnäjauhoja

 

Kaulaukseen:

800g voita

 

Valmista perustaikina sekoittamalla kaikki ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi. Kauli perustaikina neliön muotoon ja laita temperoitu voi taikinan keskelle. Sulje taikina niin, että voi jää taikinan sisälle.

Kaulitse taikina ensin kerran noin 10-12mm paksuiseksi levyksi ja taita se kolmeen osaan. Laita hetkeksi lepäämään jääkaappiin. Lepäämisen jälkeen kaulitse taikina vielä kahteen kertaan (taita kaulitsemisien välissä aina kolmeen osaan) ja laita vielä joksikin aikaa kylmään ennen leipomista.

Kaulitse taikina sitten ohuehkoksi levyksi (3-5mm) ja leikkele siitä taikinapyörällä kolmioita. Tee pienet viillot kolmioiden leveämpään päähän ja rullaa croissanteiksi venyttämällä samalla ohuesta päästä rullaamisen aikana.

Kohota croissantit ja paista 230 asteessa noin 15 minuuttia.

 

DSCN1938.jpg

DSCN1940.jpg

DSCN1943.jpg