Croissantit, niin hyviä joko sellaisenaan tai täytettyinä! Nam! <3
Perustaikina:
1l kylmää vettä
100g hiivaa
5 kananmunaa (n. 250g)
20g sokeria
30g suolaa
100g pehmeää rasvaa
50g maitojauhetta
2150g vehnäjauhoja
Kaulaukseen:
800g voita
Valmista perustaikina sekoittamalla kaikki ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi. Kauli perustaikina neliön muotoon ja laita temperoitu voi taikinan keskelle. Sulje taikina niin, että voi jää taikinan sisälle.
Kaulitse taikina ensin kerran noin 10-12mm paksuiseksi levyksi ja taita se kolmeen osaan. Laita hetkeksi lepäämään jääkaappiin. Lepäämisen jälkeen kaulitse taikina vielä kahteen kertaan (taita kaulitsemisien välissä aina kolmeen osaan) ja laita vielä joksikin aikaa kylmään ennen leipomista.
Kaulitse taikina sitten ohuehkoksi levyksi (3-5mm) ja leikkele siitä taikinapyörällä kolmioita. Tee pienet viillot kolmioiden leveämpään päähän ja rullaa croissanteiksi venyttämällä samalla ohuesta päästä rullaamisen aikana.
Kohota croissantit ja paista 230 asteessa noin 15 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.