Tämän illan projektina olivatkin hillomunkit! Nams, niin hyviä! =)
Taikina:
5dl maitoa
50g hiivaa
1-2 munaa
1,5dl sokeria
1,5tl suolaa
2tl kardemummaa
12-14dl vehnäjauhoja
125g rasvaa
Paistamiseen:
öljyä
Sokeroimiseen:
Siro erikoishienoasokeria
Hillottamiseen:
vadelmahilloa
(pursotinpussi sekä hillotylla)
Taikina valmistetaan pullataikinan tapaan eli hiiva liuotetaan kädenlämpöiseen maitoon. Lisätään muna, sokeri, suola. kardemumma, rasva sekä jauhot alustamalla. Sitten vaivataan hyvä sitko taikinaan. Vaivaamisen jälkeen annetaan taikinan levätä noin 15 minuutin ajan. Taikinalevon jälkeen leivotaan taikinasta noin 30 pyöreää munkkia (pyöritetään kuin pullat) ja annetaan niiden kohota noin 45 minuutin ajan.
Kohonneet munkit paistetaan öljyssä rasvakeittimessä tai kattilassa 170-180 asteen lämpötilassa kauniin kullanruskeiksi. Paiston jälkeen munkit sokeroidaan ja sokeroinnin jälkeen hillotetaan pursotinpussiin laitetulla hillolla, hillotyllan avulla.
Sitten vain herkutellaan!!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.