Tämän illan projektina olivatkin hillomunkit! Nams, niin hyviä! =)

 

DSCN1630.jpg

DSCN1627.jpg

DSCN1628.jpg

 

Taikina:

5dl maitoa

50g hiivaa

1-2 munaa

1,5dl sokeria

1,5tl suolaa

2tl kardemummaa

12-14dl vehnäjauhoja

125g rasvaa

 

Paistamiseen:

öljyä

 

Sokeroimiseen:

Siro erikoishienoasokeria

 

Hillottamiseen:

vadelmahilloa

(pursotinpussi sekä hillotylla)

 

Taikina valmistetaan pullataikinan tapaan eli hiiva liuotetaan kädenlämpöiseen maitoon. Lisätään muna, sokeri, suola. kardemumma, rasva sekä jauhot alustamalla. Sitten vaivataan hyvä sitko taikinaan. Vaivaamisen jälkeen annetaan taikinan levätä noin 15 minuutin ajan. Taikinalevon jälkeen leivotaan taikinasta noin 30 pyöreää munkkia (pyöritetään kuin pullat) ja annetaan niiden kohota noin 45 minuutin ajan.

Kohonneet munkit paistetaan öljyssä rasvakeittimessä tai kattilassa 170-180 asteen lämpötilassa kauniin kullanruskeiksi. Paiston jälkeen munkit sokeroidaan ja sokeroinnin jälkeen hillotetaan pursotinpussiin laitetulla hillolla, hillotyllan avulla.

 

DSCN1629.jpg

DSCN1633.jpg

DSCN1636.jpg

 

Sitten vain herkutellaan!!