Välillä jotakin suolaistakin. Valkosipulipatonkeja!! <3

 

DSCN1915%20%282%29.jpg

DSCN1916.jpg

DSCN1917.jpg

 

4dl lämmintä vettä

1 pussi kuivahiivaa

0,5tl sokeria

2tl suolaa

n. 10dl vehnäjauhoja

1tl öljyä

2-4 valkosipulinkynttä (niiden koosta riippuen)

 

Voiteluun:

maitoa tai vettä

 

Sekoita kuivahiiva noin puoleen tarvittavista vehnäjauhoista ja lisää ne lämpimän veden joukkoon. Sekoita ja laita lämpimään paikkaan, kunnes juuri alkaa kuplimaan.

Murskaa valkosipulinkynnet. Lisää sitten kaikki loput aineet taikinajuuren joukkoon ja vaivaa hyväksi taikinaksi. Kohota taikina hyvin.

Leivo taikinasta neljä patonkia ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille. Vedä viillot patonkeihin ja anna niiden kohota hyvin.

Voitele kohonneet patongit maidolla tai vedellä ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia. Käännä patongit aivan paiston loppuvaiheessa.

Vinkki! Laita vesiastia uunin pohjalle, niin patonkeihin tulee rapea kuori.

 

DSCN1918.jpg

DSCN1919.jpg

DSCN1920.jpg