Tämän illan pienen leivontahetken tuloksena pari vaaleaa leipää. Toisessa sisällä voisulaa ja ruohosipulia ja toisessa vain pelkkää voisulaa. Tuore leipä on niin hyvää!

 

IMG_0505-normal%20%281%29-normal.jpg

IMG_0508-normal-normal.jpg

 

5dl maitoa

n. 50g hiivaa / n. yksi pussi kuivahiivaa

1,5tl suolaa

1tl sokeria

rasvaa

vehnä- ja sämpyläjauhoja

 

Täyte:

voisulaa

ruohosipulia (tuoretta tai kuivattua)

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon tai lisää kuivahiiva jauhoihin ja lisää sitten maidon joukkoon. Lisää suola ja sokeri. Lisää jauhoja ja jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa sulatettu rasva. Anna taikinan kohota.

Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kaulitse taikinapalat levyiksi. Lisää täytteet, rullaa taikinalevyt pötköiksi ja muotoile leiviksi. Anna leipien kohota hyvin ennen paistamista.

Paista 225 asteen lämmössä 15-20 minuuttia.

 

IMG_0509-normal-normal.jpg