Tämän illan pienen leivontahetken tuloksena pari vaaleaa leipää. Toisessa sisällä voisulaa ja ruohosipulia ja toisessa vain pelkkää voisulaa. Tuore leipä on niin hyvää!
5dl maitoa
n. 50g hiivaa / n. yksi pussi kuivahiivaa
1,5tl suolaa
1tl sokeria
rasvaa
vehnä- ja sämpyläjauhoja
Täyte:
voisulaa
ruohosipulia (tuoretta tai kuivattua)
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon tai lisää kuivahiiva jauhoihin ja lisää sitten maidon joukkoon. Lisää suola ja sokeri. Lisää jauhoja ja jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa sulatettu rasva. Anna taikinan kohota.
Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kaulitse taikinapalat levyiksi. Lisää täytteet, rullaa taikinalevyt pötköiksi ja muotoile leiviksi. Anna leipien kohota hyvin ennen paistamista.
Paista 225 asteen lämmössä 15-20 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.