Tämäkin ihanuus valmistui rakkaan siskoni rippijuhliin, joita sunnuntaina juhlittiin. Ihana kakku! Siskoni oli myös itse auttamassa kakkujen teossa. <3

 

 

DSCN4448.jpg

 

 

 

Valkosuklaajuustokakku (vuoka 18cm)

 

Pohja:

150g kaurakeksejä

noin 50g voita / margariinia

 

Täyte:

4 liivatetta

3dl kermaa

200g maustamatonta tuorejuustoa

1,5dl tomusokeria

300g valkosuklaata (200g sulatettuna + 100g rouhittuna)

 

 

 

Valmista pohja murskaamalla keksit hienoksi muruksi ja sekoittamalla sulatettu voi sen joukkoon. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. ( Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla.) Nosta jääkaappiin odottamaan.

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri keskenään sähkövatkaimella. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata 200g valkosuklaata ja hieman kermaa kattilassa miedolla lämmöllä. Rouhi 100g valkosuklaata. Sekoita sulatettu valkosuklaa-kermaseos koko ajan sekoittaen tuorejuustoseoksen joukkoon. Kuumenna pieni tilkka vettä ja liuota liivatteet siihen, jäähdytä! Kaada jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen tuorejuusto-valkosuklaamassan joukkoon. Kääntele viimeisinä joukkoon kermavaahto ja rouhittu valkosuklaa.

Kaada valmis massa pohjan päälle vuokaan ja anna kakun hyytyä ainakin pari tuntia, mielellään kuitenkin yön yli seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta, siirrä tarjoiluvadille ja koristele haluamallasi tavalla. Itse käytin koristelussa orvokkeja.

 

 

DSCN4446.jpg

DSCN4444.jpg