Heippa! Maaliskuussa juhlittiin miehen siskon lasten yhdistelmä synttäreitä, joten kakkuun täytyi myös saada molemmille jotain mieleistä koristetta. Toinen halusi kakkuun jotain Ryhmä Hau -teemalla ja toinen halusi Pinkie Pie:lla ratsastavan Elsan, mielikuvitusta siis vanhemmalla lapsella jo riittää. <3 

Kakussa on gluteeniton kakkupohja ja täytteinä sitruuna- ja mansikkamousset. Omasta mielestä tämä makuyhdistelmä oli loistava, koska sitruunan raikkaus tasapainottaa mansikan raskaampaa makua.

 

Syntt%C3%A4ri%202%20%281%29.jpg

 

 

Teemakakku lasten synttäreille

 

Kakkupohja

3dl munia (noin 5 munaa)

3dl Siro -sokeria

3dl perunajauhoja

1tl leivinjauhetta

 

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet siivilän läpi, varovasti käännellen munavaahdon joukkoon. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Kumoa valmis kakkupohja jäähtymään alustalle. Leikka hyvin jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.

 

Sitruunamousse

200g maustamatonta tuorejuustoa

2dl vispikermaa

4 liivatetta + hieman nestettä liuottamiseen

n.2dl lemon curdia

sokeria ja vaniljasokeria oman maun mukaan

 

Täältä löytyy aiemmin kirjoittamani ohje itse tehtyyn lemon curdiin:  https://reseptinarakkaus.vuodatus.net/lue/2013/09/ihanan-raikas-sitruunakakku

 

Mansikkamousse

200g maustamatonta tuorejuustoa

2dl vispikermaa

4 liivatetta + hieman nestettä liuottamiseen

n. 2dl mansikkahilloa tai -sosetta

sokeria ja vaniljasokeria oman maun mukaan

 

 

Molemmat mousset valmistetaan samalla tavalla, makuaine on vain erilainen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nosta se kylmään odottamaan. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi ja lisaa lemon curd / mansikkahillo tai -sose vatkaten tuorejuuston joukkoon. Liuota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 minuuttia ja sulata ne pieneen määrään vettä tai mehua. Lisää hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen tuorejuustoseoksen joukkoon. Lisää sitten kerma käännellen täytemassan joukkoon ja mausta mousset oman makusi mukaan sokerilla ja vaniljasokerilla.

 

Kostutus

vaniljamaito

 

Kuorrutus

Kermavaahtoa värjättynä siniseksi ja punaiseksi, vaniljasokerilla maustettuna

 

Koristeet

Satin Ice -massaa ja sokerimassaa

 

 

Kokoa kakku leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Laita toiseen täyteväliin sitruunamousse ja toiseen mansikkamousse. Kostuta pohjakerrokset vaniljamaidolla. Suojaa kakku ja nosta se jääkaappiin hyytymään ainakin neljäksi tunniksi.

Poista hyytynyt kakku vuoasta ja pursota sekä koristele kakku.

 

Syntt%C3%A4ri%201.jpg

Syntt%C3%A4ri%203.jpg