Tänään leivoin sen mukaan, mitä kaapeista vain sattui löytymään. Ajatus lähti liikkeelle vaniljakreemijauheesta, joka on pyörinyt jo avattuna pitkään kaapissa. Se siis täytyi käyttää pois, joten siitä näppärästi syntyivätkin vanilja-kierrepullat. =)

 

DSCN2190.jpg

DSCN2192.jpg

DSCN2193.jpg

 

Pullataikina:

2,5dl maitoa tai (2,5dl vettä + 0,5dl maitojauhetta)

25g hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa

0,5 - 1 kananmuna

0,5tl suolaa

0,75dl sokeria

n. 7,5dl vehnäjauhoja

100g rasvaa

0,5rkl kardemummaa

 

Täyte:

1,5dl vaniljakreemijauhetta

vettä sen mukaan, kuinka paksua kreemistä haluat

 

Voiteluun:

kananmunaa

 

Pinnalle:

raesokeria

 

 

Sekoita kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva ja myös kaikki muut raaka-aineet. Vaivaa taikinaa niin kauan, kunnes siihen muodostuu hyvä sitko ja se irtoaa kulhosta sekä käsistä. Anna taikinan levätä / kohota lämpimässä paikassa noin 15 minuutin ajan.

Sekoita kreemin ainekset keskenään ja anna sen tekeytyä hetken aikaa.

Taikinalevon jälkeen kaulitse taikina suorakulmion muotoiseksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Levitä kreemi taikinalevyn päälle ja rullaa levy rullaksi. Leikkaa rullasta tasakokoisia paloja ja nostele ne paperisiin vuokiin. Kohota pullia lämpimässä paikassa noin 45 minuutin ajan.

Voitele hyvin kohonneet pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

Paista 200 asteessa 10 - 15 minuuttia.

 

DSCN2194.jpg

DSCN2196.jpg

DSCN2198.jpg