Hellurei, on tuas melkein kuukausi vierähtäny, ettei oo kerenny tänne raapustella mitään. Nyt kun jo syksykin on melko pitkällä niin, vuoden aikaan soveltuen leivoin puolukkakakkua paahdetulla valkosuklaalla. Paahdettu valkosuklaa tuo kakkuun pehmeän kinuskisen maun ja samalla on makuparina puolukan kirpeydelle ja happamuudelle. Parasta puolukkakakkua, mitä olen koskaan maistanut! Varmasti teen uudelleen!

 

DSCN4964.jpg

DSCN4959.jpg

 

Puolukkakakku paahdetulla valkosuklaalla

 

4 munaa

2,5dl sokeria

150g voita

2,5tl vaniljasokeria

2tl leivinjauhetta

4dl vehnäjauhoja

2dl kermaa

2-3dl puolukoita

100g paahdettua valkosuklaata

 

Valkosuklaaganache:

100g valkosuklaata

1dl kermaa

 

Koristeluun:

puolukoita

paahdettua valkosuklaata

 

 

 

Paahda ensin valkosuklaa. Paloittele se leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda sitä 175 asteessa 6-8 minuuttia. Valkosuklaa on paahtunut, kun se on ruskistunut pinnasta hieman. Jäähdytä suklaa ja rouhi sitten vielä pienemmäksi.

Voitele ja korppujauhota vuoka.

Sulata voi ja anna sen jäähtyä hieman. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon vähän kerrallaan, vuorotellen kerman ja voisulan kanssa. Sekoita tasaiseksi. Älä vatkaa! Kääntele viimeisenä joukkoon paahdettu valkosuklaa ja puolukat. Kaada valmis taikina vuokaan.

Paista kakkua 175 asteessa noin 50 minuutin ajan.

Kumoa valmis kakku jäähtymään.

Valmista valkosuklaaganache kuumentamalla kerma kiehumispisteeseen ja lisäämällä rouhittu valkosuklaa sen joukkoon. Nosta kattila pois levyltä ja anna suklaan sulaa hiljalleen kerman joukkoon, välillä sekoitellen. Jäähdytä ganachea jonkin verran ennen kakulle kaatamista.

Itse en antanut kakun jäähtyä aivan kokonaan, koska halusin, että ganache imeytyy osittain kakkuun ja jää ohuen läpikuultavaksi kakun pinnalle.

Koristele puolukoilla ja paahdetulla valkosuklaalla.

 

DSCN4966.jpg

DSCN4973.jpg