Aamupalaksi nämä pehmoiset ihanuudet ovat aivan täydellisiä! Kun taikina saa rauhassa kohota jääkaapissa yön yli, niin siitä tulee paljon ilmavampaa ja pehmoisempaa. Suosittelen, huomenna on taas uusi aamu: ;)
Kylmäkohotetut aamiaissämpylät
25g tuorehiivaa
5dl kylmää vettä
2rkl öljyä
1rkl hunajaa
2tl suolaa
n. 12dl vehnäjauhoja
Voiteluun kananmunaa ja päälle siemeniä.
Liuota hiivaa veteen ja lisää kaikki muut ainekset. Vaivaa joustavaksi taikinaksi, yleiskoneella noin 10-15 minuuttia. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan kohota ensin huoneenlämmössä noin puolen tunnin ajan.
Siirrä taikina sitten kulhossa, kelmulla peitettynä jääkaappiin. Anna taikinan kohota siellä yön yli eli noin 8-12 tuntia.
Aamulla leivo taikinasta kevyesti jauhotetulla pöydällä 12 pyöreää sämpylää. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle pelleille ja kohota niitä vielä lämpimässä noin 45 minuutin ajan.
Voitele kohonneet sämpylät munalla ja ripottele päälle siemeniä.
Paista sämpylöitä 225 asteessa noin 15 minuutin ajan.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.