Itsenäisyyspäivä ja tietysti täytyy sen kunniaksi jotakin hyvää aina leipoa.. Tällä kertaa tällaisen suomenlippukakun sain aikaiseksi.
Sokerikakkupohja
8 munaa
3dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
sinistä elintarvikeväriä
Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää siivilän läpi vaahdon joukkoon. Lisää haluamasi määrä elintarvikeväriä. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada 1/3 taikinasta leivinpaperilla vuorattuun suorakulmion muotoiseen vuokaan ja paista 175 asteessa 15 minuuttia. Paista samalla tavalla myös kaksi muutakin kakkulevyä.
Sitruuna-valkosuklaatäyte
5dl kermaa
400g sitruunatuorejuustoa
300g valkosuklaata
vähän raastettua sitruunankuorta
Vaahdota kerma paksuksi vaahdoksi ja lisää sekaan sitruunatuorejuusto. Sulata valkosuklaa ja raasta sitruunankuori, lisää ne viimeisenä täytteeseen.
Väliin myös:
Vadelmahilloa
Kostutukseen:
Sprite limpparia
Kuorrutus:
sinistä ja valkoista marsipaania
Kokoa kakku. Kostuta Sprite limpparilla. Laita joka väliin hieman vadelmahilloa ja vähän enemmän sitruuna-valkosuklaatäytettä. Levitä sitruuna-valkosuklaatäytettä ohut kerros myös kakun pinnalle, ettei kakun kosteus ole kosketuksissa marsipaanin kanssa.
Kaulitse marsipaanit ja kuorruta kakku niillä.
Säilytä jääkaapissa.
Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!!!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.