Itsenäisyyspäivä ja tietysti täytyy sen kunniaksi jotakin hyvää aina leipoa.. Tällä kertaa tällaisen suomenlippukakun sain aikaiseksi.

IMG_0679-normal-normal.jpg

IMG_0682-normal-normal.jpg

IMG_0684-normal-normal.jpg

IMG_0691-normal-normal.jpg

IMG_0694-normal-normal.jpg

IMG_0696-normal-normal.jpg

IMG_0698-normal-normal.jpg

IMG_0702-normal-normal.jpg

IMG_0704-normal-normal.jpg


Sokerikakkupohja

8 munaa

3dl sokeria

3dl vehnäjauhoja

1dl perunajauhoja

2tl leivinjauhetta

sinistä elintarvikeväriä


Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.  Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää siivilän läpi vaahdon joukkoon. Lisää haluamasi määrä elintarvikeväriä. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada 1/3 taikinasta leivinpaperilla vuorattuun suorakulmion muotoiseen vuokaan ja paista 175 asteessa 15 minuuttia. Paista samalla tavalla myös kaksi muutakin kakkulevyä.


Sitruuna-valkosuklaatäyte

5dl kermaa

400g sitruunatuorejuustoa

300g valkosuklaata

vähän raastettua sitruunankuorta


Vaahdota kerma paksuksi vaahdoksi ja lisää sekaan sitruunatuorejuusto. Sulata valkosuklaa ja raasta sitruunankuori, lisää ne viimeisenä täytteeseen.


Väliin myös:

Vadelmahilloa


Kostutukseen:

Sprite limpparia


Kuorrutus:

sinistä ja valkoista marsipaania


Kokoa kakku. Kostuta Sprite limpparilla. Laita joka väliin hieman vadelmahilloa ja vähän enemmän sitruuna-valkosuklaatäytettä. Levitä sitruuna-valkosuklaatäytettä ohut kerros myös kakun pinnalle, ettei kakun kosteus ole kosketuksissa marsipaanin kanssa.

Kaulitse marsipaanit ja kuorruta kakku niillä.

Säilytä jääkaapissa.

IMG_0707-normal-normal.jpg

IMG_0711-normal-normal.jpg

IMG_0714-normal-normal.jpg

IMG_0717-normal-normal.jpg

IMG_0720-normal-normal.jpg

IMG_0722-normal-normal.jpg

IMG_0725-normal-normal.jpg

IMG_0728-normal-normal.jpg

IMG_0731-normal-normal.jpg

IMG_0732-normal-normal.jpg

IMG_0736-normal-normal.jpg

IMG_0738-normal-normal.jpg

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!!!