Suklaan ystävä kun on, niin sitä tulee aina leivottua kaikenlaisia ihania suklaaleivonnaisia.. Tänään oli vuorossa suklaatäytekakku. 

IMG_1029-normal-normal.jpg

IMG_1014-normal-normal.jpg

IMG_1048-normal-normal.jpg

Pohja:

3 munaa

1,5dl sokeria

1dl vehnäjauhoja

0,5dl perunajauhoja

0,5dl tummaa kaakaojauhetta


Suklaavaahto:

250g tummaa suklaata

200g maustamatonta kevyttuorejuustoa

0,5dl sokeria

1rkl vaniljasokeria

1tlk (2,5dl) vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta


Kostutus:

1dl sokerilla maustettua kylmää kahvia


Täyte:

2dl aprikoosi- tai omenamarmeladia

suklaavaahtoa


Koristeeksi:

suklaata


Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut vehnä- ja perunajauhot, kaakaojauhe sekä leivinjauhe siivilän läpi vaahdon joukkoon. Sekoita kaikki aineet varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun, tasapohjaiseen vuokaan. Paista 175 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia. Kumoa kakkupohja vuoasta ja anna sen jäähtyä.

Sulata suklaa vesihauteessa tai pinnoitetussa kattilassa miedolla lämmöllä. Anna suklaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Sekoita sulatettu suklaa tuorejuuston joukkoon ja mausta seos sokerilla sekä vaniljasokerilla. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita se varovasti nostelemalla muiden aineiden joukkoon.

Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Nosta alin kakkulevy tarjoiluvadille. Kostuta se kahvilla ja levitä päälle marmeladia tai hilloa sekä kerros suklaavaahtoa. Nosta toinen kakkulevy päälle ja kostuta se. Levitä loppu suklaavaahto kakun päälle sekä reunoille ja koristele kakku haluamallasi tavalla.

IMG_1019-normal-normal.jpg

IMG_1033-normal-normal.jpg

IMG_1037-normal-normal.jpg

IMG_1039-normal-normal.jpg

IMG_1053-normal-normal.jpg