Suklaan ystävä kun on, niin sitä tulee aina leivottua kaikenlaisia ihania suklaaleivonnaisia.. Tänään oli vuorossa suklaatäytekakku.
Pohja:
3 munaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
0,5dl perunajauhoja
0,5dl tummaa kaakaojauhetta
Suklaavaahto:
250g tummaa suklaata
200g maustamatonta kevyttuorejuustoa
0,5dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
1tlk (2,5dl) vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
Kostutus:
1dl sokerilla maustettua kylmää kahvia
Täyte:
2dl aprikoosi- tai omenamarmeladia
suklaavaahtoa
Koristeeksi:
suklaata
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut vehnä- ja perunajauhot, kaakaojauhe sekä leivinjauhe siivilän läpi vaahdon joukkoon. Sekoita kaikki aineet varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun, tasapohjaiseen vuokaan. Paista 175 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia. Kumoa kakkupohja vuoasta ja anna sen jäähtyä.
Sulata suklaa vesihauteessa tai pinnoitetussa kattilassa miedolla lämmöllä. Anna suklaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Sekoita sulatettu suklaa tuorejuuston joukkoon ja mausta seos sokerilla sekä vaniljasokerilla. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita se varovasti nostelemalla muiden aineiden joukkoon.
Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Nosta alin kakkulevy tarjoiluvadille. Kostuta se kahvilla ja levitä päälle marmeladia tai hilloa sekä kerros suklaavaahtoa. Nosta toinen kakkulevy päälle ja kostuta se. Levitä loppu suklaavaahto kakun päälle sekä reunoille ja koristele kakku haluamallasi tavalla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.