Viikonloppuna teimme pikkusiskoni kanssa lauantai-iltaa piristämään ihanan jäätelökakun, nams! ;)
Jäätelökakku
Pohja:
250g Digestive -keksejä
n.100g voita
Täyte:
4 keltuaista
1dl tomusokeria
5dl kermaa
reilu 1tl vaniljasokeria
200g rouhittua maitosuklaata
Koristeluun:
maitosuklaata rouhittuna
Murenna keksit monitoimikoneessa, lisää keksimurun joukkoon sulatettu rasva. Sekoita hyvin ja painele kakkuvuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi (vuoraa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla). Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.
Aloita täytteen valmistus. Vatkaa kerma tuhdiksi vaahdoksi. Vatkaa keltuiset ja tomusokeri ilmavaksi vaahdoksi. Sekoita keltuais-tomusokerivaahdon joukkoon vaniljasokeri ja kermavaahto varovasti käännellen. Lisää viimeisenä joukkoon rouhittu maitosuklaa. sekoita varovasti. Kaada valmis täyte kakkuvuokaan pohjan päälle, tasoista pinta. Peitä vuoka foliolla ja nosta kakku pakastimeen ja anna sen olla siellä vähintään 2-3 tuntia.
Ota valmis kakku pakastimesta vähintään 15 minuuttia ennen tarjoilua, irrota vuoasta ja koristele rouhitulla maitosuklaalla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.