Viikonloppuna teimme pikkusiskoni kanssa lauantai-iltaa piristämään ihanan jäätelökakun, nams! ;)

 

2.jpg

3.jpg

 

 

Jäätelökakku

 

Pohja:

250g Digestive -keksejä

n.100g voita

 

Täyte:

4 keltuaista

1dl tomusokeria

5dl kermaa

reilu 1tl vaniljasokeria

200g rouhittua maitosuklaata

 

Koristeluun:

maitosuklaata rouhittuna

 

 

Murenna keksit monitoimikoneessa, lisää keksimurun joukkoon sulatettu rasva. Sekoita hyvin ja painele kakkuvuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi (vuoraa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla). Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.

Aloita täytteen valmistus. Vatkaa kerma tuhdiksi vaahdoksi. Vatkaa keltuiset ja tomusokeri ilmavaksi vaahdoksi. Sekoita keltuais-tomusokerivaahdon joukkoon vaniljasokeri ja kermavaahto varovasti käännellen. Lisää viimeisenä joukkoon rouhittu maitosuklaa. sekoita varovasti. Kaada valmis täyte kakkuvuokaan pohjan päälle, tasoista pinta. Peitä vuoka foliolla ja nosta kakku pakastimeen ja anna sen olla siellä vähintään 2-3 tuntia.

Ota valmis kakku pakastimesta vähintään 15 minuuttia ennen tarjoilua, irrota vuoasta ja koristele rouhitulla maitosuklaalla.

 

1.jpg

4.jpg

5.jpg