Ai että on hyvvee, nimittäin porosalami-punasipulipiiras!! <3
Pohja:
100g voita
2dl vehnäjauhoja
0,25tl suolaa
2rkl vettä
Täyte:
porosalamia
kaksi pientä punasipulia
yksi pieni pussi emmental -juustoraastetta
Munamaito:
2dl ruokakermaa
2 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
Nypi vehnäjauho, suola ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina kevyesti voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Paloittele täytteen ainekset. Porosalami tasakokoisiksi pieneksi kuutioksi ja punasipuli ohuiksi puolirenkaiksi. Freesaa ne sitten kevyesti voissa pannulla.
Levitä täytteet pohjan päälle. Alimmaiseksi suurin osa juustoraasteesta, sitten poro ja punasipuli ja päälle vielä loppu juustoraaste.
Valmista munamaito ja kaada se täytteen päälle/joukkoon.
Paista piirasta 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on saanut kauniin kullanruskean värin.
Hyvvee vappua ihan jokkaeselle!! =)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.