Ai että on hyvvee, nimittäin porosalami-punasipulipiiras!! <3

 

DSCN2077.jpg

DSCN2078.jpg

DSCN2079.jpg

 

Pohja:

100g voita

2dl vehnäjauhoja

0,25tl suolaa

2rkl vettä

 

Täyte:

porosalamia

kaksi pientä punasipulia

yksi pieni pussi emmental -juustoraastetta

 

Munamaito:

2dl ruokakermaa

2 kananmunaa

suolaa

mustapippuria

 

 

Nypi vehnäjauho, suola ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina kevyesti voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Paloittele täytteen ainekset. Porosalami tasakokoisiksi pieneksi kuutioksi ja punasipuli ohuiksi puolirenkaiksi. Freesaa ne sitten kevyesti voissa pannulla.

Levitä täytteet pohjan päälle. Alimmaiseksi suurin osa juustoraasteesta, sitten poro ja punasipuli ja päälle vielä loppu juustoraaste.

Valmista munamaito ja kaada se täytteen päälle/joukkoon.

Paista piirasta 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on saanut kauniin kullanruskean värin.

 

DSCN2080.jpg

DSCN2082.jpg

DSCN2084.jpg

DSCN2085.jpg

 

Hyvvee vappua ihan jokkaeselle!! =)