Runebergin päivä eli runebergintorttuja tuli leivottua!!

IMG_0040-normal-normal.jpg

IMG_0054-normal-normal.jpg

150g rasvaa

1,5dl sokeria

2 munaa

0,5dl kermaa

1,5dl vehnäjauhoja

1,5dl korppujauhoja ja piparimurua

1tl leivinjauhetta

1dl (n.50g)mantelirouhetta

 

Koristeluun:

vadelmahilloa

1dl tomusokeria ja noin 0,5rkl vettä

 

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten (lisää välillä myös vähän jauhoja, että taikina ei juoksetu). Lisää kerma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

Jaa taikina paperisiin leivosvuokiin pelille tai voideltuihin ja korppujauhotettuihin muffinipellin syvennyksiin. Paista niitä 200 asteen lämmössä noin 15 minuuttia.

Koristele jäähtyneet tortut. Paina pieni syvennys tortun päälle ja lisää syvennykseen vadelmahilloa. Sekoita tomusokerista ja vedestä paksu tahna. Pursota tai valuta kuorrutusta renkaaksi vadelmahillon ympärille.

IMG_0047-normal-normal.jpg

IMG_0046-normal-normal.jpg

IMG_0059-normal-normal.jpg

Herkullista Runebergin päivää kaikille!! =)