Runebergin päivä eli runebergintorttuja tuli leivottua!!
150g rasvaa
1,5dl sokeria
2 munaa
0,5dl kermaa
1,5dl vehnäjauhoja
1,5dl korppujauhoja ja piparimurua
1tl leivinjauhetta
1dl (n.50g)mantelirouhetta
Koristeluun:
vadelmahilloa
1dl tomusokeria ja noin 0,5rkl vettä
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten (lisää välillä myös vähän jauhoja, että taikina ei juoksetu). Lisää kerma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
Jaa taikina paperisiin leivosvuokiin pelille tai voideltuihin ja korppujauhotettuihin muffinipellin syvennyksiin. Paista niitä 200 asteen lämmössä noin 15 minuuttia.
Koristele jäähtyneet tortut. Paina pieni syvennys tortun päälle ja lisää syvennykseen vadelmahilloa. Sekoita tomusokerista ja vedestä paksu tahna. Pursota tai valuta kuorrutusta renkaaksi vadelmahillon ympärille.
Herkullista Runebergin päivää kaikille!! =)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.