Sunnuntai aamuna syötiin aamupalalla tuoretta leipää, mikäs sen parempaa! Lauantai iltana tein leivän valmiiksi jääkaappiin odottamaan, kohoamaan.
Aamiaisleipä
38g hiivaa
3dl maitoa (kädenlämpöistä)
1,5dl kaurahiutaleita
0,75dl grahamjauhoja
0,75dl öljyä
1,5tl suolaa
7,5-9dl vehnäjauhoja
Illalla:
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kaurahiutaleet, grahamjauhot, öljy ja suola, sekoita. Lisää vehnäjauhoja vähitellen, koko ajan sekoittaen. Alusta tasaseksi taikinaksi.
Pyöritä taikina palloksi ja painele se leivinpaperilla vuorattuun pyöreään uunivuokaan (n. 30cm). Leikkaa leipä neljään osaan ja pistele haarukalla. Laita vuoka yöksi jääkaappiin.
Aamulla:
Ota vuoka jääkaapista huoneenlämpöön noin 20 minuuttia en paistamista. Paista 230 asteessa 15-20 minuuttia. Anna paiston jälkeen jäähtyä vuoassa.
Sitten vain nauti tuoreesta leivästä! =)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.