Itsenäisyyspäiväksi tein ihanan vaniljaisen mustikkajuustokakun! Nam! Ja hyvvee itsenäisyyspäevee hieman myöhässä, koska nyt vasta joudan tänne kirjoittelemaan. <3
Mustikkajuustokakku
Pohja:
200g Digestive -keksejä
80g voita
Täyte:
3 liivatelehteä
2dl kuohukermaa
1 vaniljatanko
250g maustamatonta tuorejuustoa
1,5dl tomusokeria
Päälle:
mustikoita
kuumahyytelöä (3dl vettä + 1,5dl hyytelösokeria)
Koristeluun:
kermavaahtoa pursotuksiin
Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele keksiseos kakkuvuoan pohjalle, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kuumenna 1dl kuohukermaa ja liuota liivatelehdet siihen. Anna liivateseoksen jäähtyä! Sekoita keskenään tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljatangosta kaavitut vaniljansiemenet tasaiseksi massaksi.Sekoita massan joukkoon jäähtynyt liivateseos. Vatkaa loppu kuohukerma vaahdoksi ja sekoita myös se täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle kakkuvuokaan, levitä ja tasoita pinta. Nosta kakku foliolla peitettynä takaisin jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
Älä irroita kakkua vielä vuoasta, vaan ripottele kakun pinnalle jäisiä mustikoita, niin että kakun pinta peittyy mahdollisimman hyvin. Valmista kuumahyytelö kuumentamalla vesi ja hyytelösokeri keskenään. Kaada varovasti tai sivele pullasudilla kuumahyytelö jäisien mustikoiden päälle. Nosta kakku vielä hetkeksi kylmään.
Vatkaa kerma koristelua varten. Irroita kakku vuoasta ja koristele se kermapursotuksilla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.